La Societat de Caçadors Grau de Porta de Peramola ha emès un comunicat amb el qual volen exposar que aquesta entitat no té cap relació amb el vedat denunciat aquest mes pel Seprona al municipi pel fet que s’hi va dur a terme una caça fora de termini en la qual, entre d’altres fets, s’hi va abatre deu cérvols i 131 daines.

Els membres de Grau de Porta han remarcat que al terme municipal de Peramola no hi ha un sol vedat de caça, sinó que n’hi ha diversos i que alguns són gestionats “per titulars privats que no tenen res a veure amb la nostra societat de caçadors”. En aquest sentit, l’entitat peramolina ha detallat que ells estan composats per un total de trenta socis federats i que estan representats oficialment a la territorial de Lleida de la Federació Catalana de Caça.

Alhora, els caçadors peramolins han detallat que l’àrea privada de caça que ells gestionen és l’L-10.462, que consta de 4.419 hectàrees, se’n fan càrrec des de l’any 1992 i en aquests més de vint-i-cinc anys “mai no hem estat denunciats pel Seprona per uns fets com aquests”. Amb tot plegat, han volgut deixar clar que no tenen cap vincle amb la propietat denunciada.

Cal recordar que el Seprona va comunicar el passat dia 9 la presentació d’una denúncia contra el propietari d’un vedat del terme municipal de Peramola, en constatar que el 26 de febrer s’hi hauria abatut deu cérvols fora del termini previst, que havia finalitzat precisament el dia abans. A més a més, els agents van certificar que s’havien caçat un total de 131 daines, 22 muflons i 8 senglars i que tots ells van ser traslladats posteriorment a una empresa càrnia de la província de Toledo. És dóna la circumstància que el nombre d’exemplars de daina abatuts era molt superior al permès pel Pla Tècnic de Gestió Cinegètic aprovat per al vedat en qüestió (66).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada