La Societat d’Autors anuncia el forfet de preus per a hotels i restaurants

hotel2La societat de drets d’autors i drets veïns, la SDADV, ha arribat a un acord amb la Unió Hotelera pel que fa a les tarifes que els establiments hauran de pagar a partir d’ara pels televisors que tinguin. Se’ls ofereix un forfet que es mantindrà igual durant tres anys i que varia en funció de les característiques de cada local.

La quota que els establiments hotelers i el sector de la restauració hauran de pagar a la SDADV es calcula a partir d’una taula classificatòria.

Pel que fa als hotels, el preu varia en funció del nombre d’habitacions que té i també de les estrelles de què disposa. Així, el mínim mensual, que correspondria a un allotjament d’una estrella i menys de 30 habitacions, seria de 12,39 euros; en canvi el més elevat, per a un establiment de cinc estrelles i 150 habitacions, s’elevaria fins als 184 euros per mes.

Pel que fa a les tarifes per al sector de la restauració, l’únic barem que es té en compte és els metres quadrats del local; així, els preus per mes es mouen entre els 10 i els 40 euros.

La societat de drets d’autors s’ha compromès a mantenir els preus per als propers tres anys, als quals només s’aplicarà l’augment de l’IPC cada any. A més, els hotels que tinguin cafeteria o restaurant o els apartaments amb sales comunes només hauran de pagar el cànon que els correspon per establiment turístic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *