La situació de la pandèmia permet la reobertura de parcs infantils interiors i sales recreatives

Nens jugant en inflables
Nens jugant en inflables. Foto: ARXIU

La bona evolució de les dades sanitàries relacionades amb la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 han permès alleugerir les mesures restrictives. Entre aquestes, destaca la reobertura de parcs infantils interiors i de sales de jocs i explotació de màquines recreatives, tal i com ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. L’aforament màxim permès serà del 30% a les sales de jocs. En el cas dels parcs infantils, els grups hauran de ser d’un màxim de 10 infants i cadascun podrà accedir-hi només amb un acompanyant. A més, el ministre ha afegit, caldrà que es mantingui un registre acurat dels usuaris.

Així mateix, s’eliminen les franges horàries de tancament per a ventilació de cafeteries, bars i restaurants, encara que caldrà assegurar-se que l’espai està degudament ventilat de manera contínua, i s’amplia l’horari d’obertura de bars fins a les 21 hores i del servei de dinars s’allarga mitja hora, de les 11:30 fins a les 16.30 hores.

També s’alleugereixen l’aforament permès als actes culturals i als establiments balnearis i d’activitats termals: en ambdós casos s’amplia fins al 50%.

En l’àmbit esportiu, les noves dades permeten reprendre les competicions dels esportistes nascuts fins al 2014. Això sí: els joves nascuts entre 2012 i 2014, que no realitzen cribratges esportius o educatius periòdics, hauran de competir amb mascareta als espais interiors.

Per la seva banda, el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, ha exposat que, fins ara, aquests establiments es beneficiaven d’una reducció del 75% del lloguer comercial donat que el seu tancament era obligatori. Amb la possibilitat de reobertura, aquest percentatge passarà a ser del 50% –es considera que les mesures segueixen tenint una afectació significativa pel negoci–.

TOTES LES NOTÍCIES