foto: Eduard Comellas

El Cos de Voluntaris per la Natura enceta la seva sisena edició, amb l’objectiu de continuar formant joves en gestió forestal, jardineria i ramaderia, per tal de donar-los una bona sortida laboral. Aquest programa va ser creat pel Comú de la Massana per tal d’oferir una formació als joves que no estan estudiant i que es troben sense feina.

El curs passat el CVN es va integrar al programa Focus 16/20 de foment de l’ocupabilitat, com un itinerari específic de natura. Tant el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, com el cònsol major de la Massana, David Baró, consideren positiu que es creïn sinèrgies entre les administracions per tal de millorar l’oferta formativa adreçada als joves. Després de la prova pilot de l’any passat, ja es pot parlar de consolidació del CVN dins el Focus 16/20.

El CVN ha donat enguany el tret de sortida amb sis alumnes que, com a novetat, tindran més hores de classe de jardineria i medi forestal. El curs consta d’una part teòrica i de pràctiques sobre el terreny. Els joves faran intervencions en diferents punts de la parròquia, tant a zones enjardinades com al Parc Natural del Comapedrosa, a les diferents unitats de pastura o als camins de muntanya, com ha explicat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde.

En aquests moments ja són trenta-quatre els joves que han obtingut la titulació del CVN, un curs que es pot realitzar gràcies a la col·laboració i implicació de diverses entitats: Carisma, Bomosa, Assegurances Generals, Creu Roja, Escola d’Art Floral de Catalunya, Tot Natura, Fundació Julià Reig, Centre Comercial Andorrà i Natura Activa.

Durant l’acte s’ha destacat que les formacions relacionades amb el medi natural tindran cada cop una millor sortida laboral. El conseller Gueimonde ha posat com a exemple la tramitació del nou projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic i de la llei de conservació del medi natural, biodiversitat i el paisatge. “Si volem anar cap un model de vida més sostenible ens caldran tècnics que puguin treballar en el sector del medi ambient”, ha afirmat Gueimonde.

El ministre Jover ha assegurat que “es comença a notar una certa bonança econòmica i això fa que els joves que segueixen el Focus 16/20 ho tinguin més fàcil per trobar feina. Continuarem esmerçant esforços perquè qualsevol jove que no tingui ocupació ens causa un neguit. Hem de trobar sortides personalitzades per cada jove, ja siguin acadèmiques, ocupacionals o professionals”.

Les classes del Focus 16/20 s’acabaran al juny mentre que les pràctiques del CVN continuaran fins al mes d’agost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada