La síndria, una de les fruites estrella de l’estiu

sindria

Originària de l’Àfrica tropical i subtropical, la síndia va ser conreada des de l’antiguitat a la ribera del Nil. Actualment, els principals productors de síndria són Turquia, la Xina, el Japó, Itàlia, Grècia i Espanya.

La síndria és una de les fruites que més ve de gust consumir a l’estiu i més amb l’onada de calor que està caient aquests dies. Destaca per l’altíssim contingut en aigua, aproximadament 91 grams per cada 100 consumits. És, per tant, una fruita molt refrescant i amb escassa aportació calòrica, de 32 calories als 100 grams. L’alt contingut en aigua fa també que sigui una fruita amb propietats diürètiques, de neteja de l’organisme.

El típic color rosat-vermellós de la síndria és una pista que aquesta fruita conté licopè (Vitamina A), un component amb propietats beneficioses per al nostre organisme i per regular els índex de colesterol.

També destaca l’aportació de la vitamina C, un potent antioxidant que ajuda en la formació de col·lagen i a reforçar el sistema immunitari.

Pel que als minerals, aporta manganès, que contribueix al bon estat i a la formació dels ossos i també al bon funcionament del sistema nerviós.

Per saber si una síndria està al seu punt de maduració, quan se li donen uns copets amb els dits o amb el palmell de la mà, la síndria ha de sonar a buit.

Per El Tot Granollers / AMIC – AMIC – Redacció