La Sindicatura de Comptes ha obert una auditoria a la Fundació Sant Hospital de la Generalitat per verificar si compleix el pla de viabilitat que va posar en marxa el 2014. Segons ha informat el gerent de l’entitat, Francesc Guerra, l’organisme ja va anunciar l’any passat que analitzaria els comptes del centre mèdic urgellenc, “tal com fa amb d’altres corporacions locals o institucions”.

En tot cas, Guerra ha volgut puntualitzar que l’estudi comptable “no és en cap cas una investigació” i és una pràctica “habitual”. Així, el gerent desvincula l’auditoria de l’actuació de l’Oficina Antifrau, que sí va investigar la Fundació Sant Hospital arran d’una denúncia del comitè d’empresa del centre, que el 2013 va apuntar a “una presumpta malversació de fons públics i irregularitats en les obres per remodelar l’equipament”. Guerra ha recordat: “Vam aportar la informació sol·licitada i des d’aquell moment no n’hem tingut més notícies”.

Segons informa el Diari Segre, Antifrau hauria tancat la revisió dels comptes en no detectar irregularitats greus per cursar una denúncia davant dels tribunals, “tot i que sí va comunicar les seves conclusions a la Sindicatura”. L’organisme fiscalitzador centraria ara l’anàlisi econòmic en un període diferent, posterior a l’investigat anteriorment, a causa de la persistència del dèficit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada