La signatura del CDI amb Espanya marcarà la data de les eleccions

cinca-marti2El cap de Govern primarà tancar el CDI amb Espanya a l´hora de decidir la data de les eleccions. Així ho ha assegurat el ministre portaveu, Jordi Cinca, que confia tancar el text abans que acabi l´any. El titular de Finances, en canvi, veu menys probable arribar al 2015 amb el pressupost aprovat. En aquest cas, és del parer que els comptes públics es votaran a mitjan gener.

A banda de tenir aprovat el pressupost, que serà indispensable perquè Antoni Martí convoqui eleccions, el cap de Govern també voldria tenir signat el CDI amb Espanya quan dissolgui el Consell General.

El 8 de març sembla la data preferida per Martí per celebrar els comicis, però el conveni podria alterar les previsions. Jordi Cinca confia tancar el conveni en les setmanes que queden per acabar l´any. Però si la negociació s’allargués fins al gener, això condicionaria el calendari electoral i el CDI seria la prioritat.

El ministre portaveu ha donat a entendre que la qüestió de l´intercanvi automàtic d´informació fiscal és la més rellevant que queda per resoldre en la negociació del CDI. Pel que fa al pressupost, el ministre creu que es votarà a mitjan gener. També és del parer que hi haurà temps a aprovar totes les lleis que hi ha a tràmit parlamentari abans que acabi la legislatura.