El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per unanimitat una moció del grup de Progrés en què se sol.licita que s’ampliï d’un a tres anys el període de renovació de documents per a la gratuïtat del túnel del Cadí. L’acord també contempla que es redueixin els tràmits per a la bonificació i que es comuniqui per carta la seva durada i caducitat.

El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, constata que el sistema actual “serveix perquè els usuaris desisteixin i no renovin la paperassa”. En aquest sentit, recorda que la bonificació no és cap caprici sinó que “és bàsica i imprescindible per millorar la comunicació i les relacions socials i econòmiques entre les tres comarques veïnes i l’àrea metropolitana de Barcelona”. Per això, opina que si es redueixen “les traves burocràtiques” també se’n beneficiarà el territori i les administracións.

L’equip de govern (CiU) va donar suport a la moció, tot i entendre que l’enduriment dels requisits ha servit per evitar el frau que es va generar en una primera etapa. “Cal una fórmula de relaxació, sempre garantint que la mesura beneficia realment els habitants de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà, i no pas a segones residències”, comenta l’alcalde de la Seu, Albert Batalla.

Antoni Viñals, d’ICV, defensa que cal pressionar per fer més fàcil la renovació de la gratuïtat. Del mateix parer és el portaveu del PP, Pere Millàs. Per la seva banda, el representant d’ERC, Miquel Caminal, subratlla la necessitat d’establir filtres però millorar l’accés a les bonificacions un cop s’ha tramitat ja la documentació.

La moció aprovada insta ara els consells comarcals de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà a fer pressió també per alleugerir els tràmits. L’alcalde de la Seu i diputat al Parlament, Albert Batalla, ha avançat que existeixen negociacions per allargar el termini i la tipologia de beneficiaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada