La Seu viu l’inici d’any més nivós des del 2003

La Seu està vivint el gener i febrer més nivós des de fa 20 anys. Segons dades publicades pel naturalista urgellenc Jordi Dalmau, des que va començar l’any han caigut a la capital de l’Alt Urgell 25,5 centímetres de neu, repartits en sis nevades.

En el registre local de Dalmau, cal remuntar-se al 2003 per trobar 5 dies de neu entre gener i febrer, que van suposar 23 centímetres. La dada que més s’aproxima a l’actual s’ha de buscar al 1997, quan va nevar 5 dies del mes de gener a la Seu. Aquell any van comptabilitzar-se 36 centímetres.

La nevada del cap de setmana se suma al fort vent que ha afectat molts indrets de Catalunya, entre ells, diversos municipis de l’Alt Urgell. Els Bombers de la Generalitat han efectuat entre dissabte i diumenge un total d’11 sortides a Oliana, Peramola, Organyà i Coll de Nargó. Les tasques que han dut a terme han estat de neteja de la calçada i de prevenció o retirada d’elements perillosos.

La C-14 prop de la presa del pantà d’Oliana es va haver de tallar al trànsit durant el matí de diumenge perquè un vehicle va bolcar (foto adjunta). D’altra banda, a Tuixent es van quedar ahir sense llum durant tot el dia.