La Seu ultima els preparatius per a la jornada de participació del proper 9 de novembre

9n

El proper diumenge, 9 de novembre, la Seu acollirà, conjuntament amb la immensa majoria de municipis catalans, la jornada de procés participatiu impulsada per la Generalitat de Catalunya per tal de demanar als ciutadans i ciutadanes de tot el país la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya.

L’Ajuntament de la Seu expressà en el seu moment, a través del seu plenari i per una ampla majoria, el seu suport al dret a decidir i, per tant, el suport al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

 La Seu comptarà amb un local de participació situat a l’Institut Joan Brudieu, on podrà acudir tothom qui vulgui exercir el seu vot. El punt de votació obrirà les seves portes a les 9h00 del matí i fins les 20h00 del vespre.

A la resta de la comarca de l’Alt Urgell es podrà votar a tots els municipis en els espais que a cada indret s’hagi destinat a punts de votació.

Un gran nombre de voluntaris s’han inscrit per tal de col·laborar en el bon desenvolupament de la jornada: prop de 200 persones faran de voluntàries en el conjunt de la comarca.

 L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, s’ha dirigit aquesta setmana, a través d’una carta, a tots els ciutadans de la Seu i Castellciutat, explicant els detalls del procés i fent una crida “a la participació massiva en una jornada de cabdal importància pel nostre país, essent respectuosos amb qualsevol de les opcions i mantenint una actitud cívica en tot moment”. Batalla ha manifestat el seu convenciment que “serà una jornada festiva i segur que molt participativa”.

 Documentació a aportar per exercir el vot

 Per poder participar en aquest procés cal ser major de 16 anys i presentar l’original del DNI vigent on consti l’adreça de residència al municipi de la Seu.

Les persones nascudes a la Unió Europea cal que presentin el DNI o passaport vigent, acompanyat del Certificat de registre de ciutadans de la UE, on consta el número d’identitat d’estranger i l’adreça de residència al municipi de la Seu d’Urgell.

Per aquelles persones nascudes fora de l’UE, la documentació a aportar és el passaport vigent acompanyat de la tarja d’identitat d’estranger (TIE), on consti, també, l’adreça de residència a la Seu.

 Punt de votació a Andorra i requisits per poder votar

 El Principat d’Andorra comptarà amb un dels 20 locals de participació a l’exterior. Aquest punt estarà situat a l’Avinguda Príncep Benlloch, 25.

Per poder votar a Andorra caldrà disposar d’un DNI amb un domicili ubicat a Catalunya. Si no se’n disposa, es podrà participar mitjançant la inscripció al Registre de Catalans i Catalanes Residents a l’Exterior o bé amb el certicificat del Padró d’Espanyols Residents a l’Exterior (PERE). En ambdós casos també caldrà presentar el DNI o el passaport a efectes d’identificació. Cal aportar fotocòpies de tota la documentació.  

El sistema de participació serà amb doble sobre per tal de garantir la identitat i validesa de la participació: la butlleta amb la pregunta s’introduirà dins d’un sobre, que alhora serà introduït en un altre sobre més gran, conjuntament amb la documentació requerida.

El certicificat del Padró d’Espanyols Residents a l’Exterior (PERE) es pot obtenir en 24 hores, complimentant la sol·licitud que es pot descarregar a www.ine.es/pere/solicitud_pere.pdf

Per qualsevol dubte es pot consultar el web www.participa2014.cat o trucar al telèfon 012.