El Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha talat aquest matí els tres pollancres que quedaven a la plaça del Pati Palau. El motiu de la seva tala és que aquests tres arbres presentaven una desestructuració de la fusta del tronc a causa d’una malaltia que els podreix per dintre. Això provocava que es torcessin i posaven en perill la seva estabilitat.

Recordem que ja fa un parell d’anys que es van talar dos pollancres d’aquesta plaça del centre històric de la Seu d’Urgell, els quals presentaven aquesta mateixa malaltia a la fusta.

Dos dels tres pollancres talats avui presentaven la meitat de la seva fusta molt malmesa a causa d’aquesta malaltia, mentre que el tercer pollancre, si bé no estava podrit com els altres dos, tenia una inclinació que feia que en el lloc on es trobava fos totalment aconsellable tallar-lo per evitar possibles perills a la via pública.

En els propers dies es realitzarà un sondeig del subsòl de la plaça, previst en el projecte d’intervenció arqueològica, finançat mitjançant un ajut europeu.

Aquesta intervenció es realitza amb la voluntat de fer una diagnosi de l’espai per tal de localitzar-hi possibles estructures antigues.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada