ball-cerdaL’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha fet arribar al conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, la sol·licitud perquè s’iniciï el procediment de declaració del Ball Cerdà de la Seu d’Urgell com a ‘Element festiu patrimonial d’interès nacional’.

Tot atenint-se al decret 389/2006, de 17 d’octubre, que regula aquesta qüestió, l’alcalde de la Seu manifesta en la seva petició formal que “estem convençuts que el Ball Cerdà, que presideix la nostra Festa Major, compleix perfectament els requisits per optar a aquesta declaració”.

Ball Cerdà, ritual del diumenge de Festa Major

A més a més de fer arribar la petició perquè el Ball Cerdà sigui declarat per la Generalitat ‘Element festiu patrimonial d’interès nacional’ Batalla també ha fet a mans al conseller de Cultura el llibre dedicat a aquesta dansa popular que es va publicar l’any 2012.

Per reflectir la importància d’aquest element festiu a la ciutat de la Seu d’Urgell, l’alcalde Albert Batalla ha volgut reproduir en la seva argumentació unes paraules de l’urgellenc Xavier Antich, professor de la Universitat de Girona, en el pròleg d’aquest llibre, on destaca la importància que té la dansa pels urgellencs i urgellenques i per la cultura popular, donat el compendi d’elements tradicionals que configuren un ritual social i cultural capaç “d’articular una emoció col·lectiva indescriptible”.

En la petició es recorda, també, que el Ball Cerdà va ser escollit, l’any 2012 i per votació popular, “la dansa més viva dels Països Catalans”, concurs organitzat per Catalunya Ràdio.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada