La Seu s’incorpora al ‘Liceu a la fresca’ amb la projecció de ‘La Bohème’

Aquest pròxim divendres, 8 de juliol, a les deu de la nit, es projectarà al pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, en directe des del Gran Teatre del Liceu, l’òpera ‘La Bohème’ de Giacomo Puccini.

Aquesta iniciativa cultural s’emmarca dins del programa Liceu a la Fresca que avui mateix s’ha presentat al mateix teatre, en un acte presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Sant Vila, i el director general del teatre, Roger Guasch, on hi ha pres part l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, juntament amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis del país que participen en la projecció de grans interpretacions des d’aquest prestigiós escenari barceloní.

Gràcies a la iniciativa ‘Liceu a la fresca’, els urgellencs podran gaudir a l’aire lliure, gratuïtament i en pantalla gegant d’aquesta producció de La Bohème, transportada al voltant del 1930, cent anys després de l’original, sent una representació fresca, molt teatral i en un marc escenogràfic força tradicional, molt indicada per a la seva projecció i per a acostar l’òpera fins i tot als menys coneixedors del gènere.

La Bohème

La Bohème és un dels símbols universals del gènere i es troba entre les òperes més representades al món. L’obra de Puccini consta de quatre actes, amb llibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, basat en Scènes de la vie bohème d’Henry Murger. Es va estrenar l’1 de febrer de 1896 al Teatro Regio de Torí, i va arribar al Liceu de Barcelona el 10 d’abril de 1898. A partir d’aleshores, el principal teatre català ha acollit un total de 257 interpretacions de La Bohème.

L’acció se situa al barri Llatí de París, centre de la vida bohèmia de poetes i artistes, que lluiten per obrir-se camí a la capital francesa. Quatre joves hi comparteixen unes miserables golfes, però les privacions i la gana no minven les seves ganes de viure, d’enamorar-se i de fruir amb alegria dels bons moments que se’ls presenten. Mimí i Rodolfo s’enamoren, però malgrat ser feliços junts, ell trenca la relació amb l’excusa del coqueteig de Mimí. La realitat, però, és que ella està molt malalta i se sent culpable perquè la seva vida austera l’ha fet empitjorar.

La Bohéme que es podrà veure a la Seu d’Urgell és una producció de l’English National Opera i la Cincinnati Opera amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu. Compta, entre altres, amb Eleonora Buratto en el paper de Mimí, Olga Kulchynska – guanyadora de l’edició 2015 del Concurs Tenor Viñas– interpretant Musetta i Saimir Pirgu fent de Rodolfo. La Direcció Musical és de Marc Piollet, la direcció d’Escena i Coreografia de Jonathan Miller i l’Escenografia i el Vestuari d’Isabella Bywater. Conxita Garcia dirigeix el cor i Òscar Boada el cor infantil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.