La Seu segueix sent una de les ciutats més segures de Catalunya

junta-local-seu

La Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell ha celebrat aquest matí la seva sessió ordinària a l’Ajuntament urgellenc per fer balanç de les actuacions policials en el darrer any a la nostra ciutat i encarar els reptes per aquest any 2014.

La sessió ha estat presidida per l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, juntament amb el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i protecció Civil de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Lluís Biosca, i on hi han participat els màxims responsables policials dels cossos de la Policia Municipal, dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guardia Civil.

Així, segons es desprèn del balanç de les actuacions dutes a terme durant el darrer any, a la Seu d’Urgell s’ha produït un descens del 35% dels fets delictius -tot i mantenir-se la població- respecte l’any anterior. “S’han obtingut les millors dades de la dècada, això és fruit de la feina feta per tots els cossos i forces de seguretat que han treballat molt bé i de manera coordinada”, ha explicat l’alcalde de la Seu.

Amb dades objectives, cal remarcar que la mitjana anual de la Seu d’Urgell és de 25 delictes per 1.000 habitants, mentre que la mitjana catalana és de 74 delictes per 1.000 habitants. La valoració que n’ha fet la Junta Local de Seguretat de la capital alturgellenca d’aquesta “dada important” és que “una vegada més, la Seu és una de les ciutat més segures de Catalunya”, ha afirmat Albert Batalla. “Estem molt per sota de la mitjana de delictes que es cometen en la majoria de poblacions catalanes, i tenint el mateix nombre d’habitants que l’any passat es produeixen menys delictes”, ha afegit l’alcalde de la Seu.

Albert Batalla ha volgut remarcar que aquestes “bones dades” es deuen a “la major efectivitat policial” per part de tots els cossos i forces de seguretat. En aquest sentit, segons el balanç presentat a la Junta Local de Seguretat, tots els indicadors objectius entre abril de 2013 i abril 2014 van clarament a la baixa.

Segons xifres aportades pel Cos dels Mossos d’Esquadra els delictes contra el patrimoni s’han reduït un 46%; els delictes de trànsit han baixat un 33%; els delictes d’ordre públic s’han reduït un 83%; els delictes contra la salut públic han baixat un 71%; i els delictes contra les persones ho han fet un 11%.

Trànsit
Segons les dades aportades per la Policia Municipal de la Seu d’Urgell en l’àmbit del trànsit dins del terme municipal es desprèn que en deu anys s’han reduït els accidents de trànsit en un 300%. si al 2003 es van produir 110 accidents, l’any 2013 en van tenir lloc 30, amb 4 ferits lleus.

També s’ha reduït dràsticament les multes per zona blava, per no respectar les normes de circulació i per alcoholèmia. Al respecte, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha volgut subratllar que “a poc a poc, els ciutadans s’han anat corresponsabilitzant sobre l’ordenament del trànsit a la ciutat, fruit de la pressió policial i també de les campanyes de sensibilització que s’han portant a terme al respecte”. D’altra banda, també destaca l’alt índex d’efectivitat per part de la Guardia Civil contra el frau fiscal (contraban).

Un altre indicador positiu és la tendència lineal en la confecció de documentació, per part de la Policia Nacional, durant el 2013 respecte l’any 2012, confirmant l’estabilització de la població a la Seu d’Urgell. També s’ha reduït l’estada irregular al territori.

Reptes per aquest any
Després de conèixer totes aquesta dades del darrer any, l’alcalde urgellenc ha manifestat que “davant d’aquesta fotografia positiva de la ciutat ens plantegem per aquest any 2014 fer tot allò que estigui a les mans dels cossos de seguretat per mantenir i millorar, encara més, aquestes dades sobre seguretat; i alhora actuar en l’àmbit de la mediació per minimitzar els petits conflictes de convivència que hi pugui haver entre ciutadans”.

Albert Batalla ha volgut subratllar que la Seu és una ciutat amb una elevada qualitat de vida, que gaudeix d’una bona seguretat ciutadana. L’alcalde urgellenc ha felicitat a tots els cossos policials que treballen per la seguretat a la nostra ciutat per aquest bons resultats i els ha encoratjat a seguir treballant per revalidar la Seu com una de les ciutats més segures del país-