sostenibleLa Seu d’Urgell se suma, una vegada més, a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (del 22 al 29 de setembre) i que enguany té com a lema “Fem el carrer més nostre”, proposa una cerca de noves formes de mobilitat, per tal d’allunyar-se del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible.

En aquest sentit, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell aposta per fomentar tant l’ús de la bicicleta com els desplaçaments a peu per moure’s per la ciutat, tal i com s’ha fet palès en les diverses actuacions recollides en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Amb aquest objectiu s’ha adherit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2014.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Medi Ambient del Consistori urgellenc, Jesús Fierro, explica que “és important portar a terme accions que conscienciïn a la població de la importància d’un canvi d’hàbits pel que fa a la seva manera de desplaçar-se en la seva vida quotidiana. Cal dir que caminar o moure’s en bicicleta en lloc d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut alhora que millorem el medi ambient”.

Amb aquesta finalitat, des de l’Ajuntament de la Seu s’han organitzat dues activitats:

El dissabte 27 de setembre al matí, amb col·laboració amb el Centre Burricleta Alt Urgell i Cerdanya, es realitzaran dues pedalades amb bicicleta rural elèctrica (Burricleta).Aquesta és una activitat gratuïta i apta per a tots els públics. Les places són limitades, per aquest motiu per tal de poder participar-hi cal inscriure’s prèviament al Centre Burricleta Alt Urgell i Cerdanya. Les inscripcions poden ser presencials (Av. Garriga i Massó 15) o bé trucant als telèfons 973355547 ó 673967506.

El dilluns 29 de setembre a les 11 del matí, en el marc de la Festa de la Gent Gran es realitzarà una caminada guiada per l’Itinerari Saludable del Parc del Segre. Les inscripcions a aquesta activitat es poden fer al Consorci d’Atenció a les Persones o trucant al telèfon 973354102.

Les inscripcions per a ambdues activitats finalitzaran el divendres 26 de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada