cancer mama

Les Regidories de Salut i de Solidaritat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb col·laboració amb la junta local de l’AECC de l’Alt Urgell, han organitzat per aquest diumenge 19 d’octubre una caminada solidària tot coincidint amb la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama.

La caminada solidària s’iniciarà a les 12 del migdia des del Convent de la Punxa (davant del Sant Hospital) i tindrà un recorregut de 3 quilòmetres pel Parc del Segre. Per participar en aquesta caminada solidària cal inscriure’s prèviament (6 euros). La inscripció inclou una samarreta tècnica i una motxilla amb obsequis per a cada participant.

La regidora de Salut i de Solidaritat de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, ha destacat que “aquesta iniciativa solidària ha de servir per fer de recordatori del compromís de tota la societat en la lluita contra el càncer de mama”. Bonet també ha remarcat que tothom hi és convidat a participar en aquesta caminada.

Càncer de mama

El càncer de mama és el tumor més freqüent, sent la primera causa de mort en les dones dels països desenvolupats. A Catalunya, cada dia es diagnostiquen 80 casos d’aquest tipus de càncer, mentre que al conjunt de l’Estat s’han diagnosticat al voltant de 22.000 nous càncers de mama en el darrer any.

Si bé la seva incidència i nombre de casos diagnosticats va en augment, sobretot per la millora en el diagnòstic precoç, les taxes de mortalitat disminueixen. La supervivència als 5 anys del seu diagnòstic està al voltant del 82,8%.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada