La Seu d’Urgell i la comarca de l’Alt Urgell participen en la quarta edició de la Setmana Bio Catalana per l’alimentació ecològica amb tot un seguit d’activitats per tal de donar a conèixer els productors i els elaboradors alturgellencs, així com la comercialització d’un producte de proximitat i d’alta qualitat que s’obté mitjançant tècniques més respectuoses amb el medi ambient.

La primera proposta tindrà lloc demà dimarts, 23 de maig, a les vuit del vespre a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell amb la xerrada divulgativa ‘La producció i comercialització dels productes agraris ecològics a l’Alt Urgell. Resultats del baròmetre 2015 de percepció i consum dels aliments ecològics’ que anirà a càrrec de Núria Fontanet, dinamitzadora de la producció agrària ecològica de l’Alt Urgell i Cerdanya dels Serveis Territorials de Lleida del Departament d’Agricultura, ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. L’entrada a la xerrada és lliure.

El programa d’activitats a l’Alt Urgell de la Setmana BIO es complementa amb d’altres propostes com el sopar-col·loqui sobre la producció agrària ecològica a l’Alt Urgell -amb degustació de productes ecològics de la comarca- que se celebrarà al Restaurant Paisatges de la Seu d’Urgell el pròxim divendres 27 de maig, a les vuit del vespre. Les places són limitades. El preu del sopar per persona és de 25 euros. Cal inscriure’s al mateix restaurant o al correu electrònic nfontanet@gencat.cat

Per dissabte 28 de maig, la Setmana BIO ens proposa dues visites guiades: als camps d’espígol ecològics i l’obrador de productes de Cosmètica Natural Cal Margarit de Montant de Tost (de les 10.30 a les 13.30 hores) i a l’explotació ramadera ecològica Ca l’Andreu d’Alàs (de les 16 a les 18 hores).

Per participar en ambdues visites guiades a les explotacions agrícoles-ramaderes cal fer inscripció al correu electrònic nfontanet@gencat.cat o trucant al telèfon de l’Oficina Comarcal de Cerdanya al telèfon 972 88 45 50. Les dues activitats són gratuïtes. 

A més a més, tres comerços i dos restaurants de la Seu d’Urgell i de la comarca també participen de la Setmana BIO. Concretament els restaurants Arbeletxe i Paisatges, ambdós de la Seu d’Urgell, ofereixen productes ecològics i de proximitat en els seus menús.

La Carnisseria Pagès, les botigues Herbes i Coses i Remeis, de la Seu d’Urgell i la botiga Finestra de Maig de Noves de Segre s’han adherit també a la Setmana BIO.  

Val a dir també que el passat dissabte, 21 de maig, ja es va portar a terme la primera activitat a la comarca alturgellenca englobada dins la Setmana BIO amb la visita guiada a l’explotació ramadera ecològica de pollastres Ecogall d’Ansovell.

La Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, que enguany se celebra del 20 al 29 de maig, és una iniciativa que promou el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya que agrupa diverses actuacions encaminades a promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològica.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada