custodia bonissima

La Seu d’Urgell i la comarca se sumen a la 2a Setmana Europa de la Custòdia del Territori i a la 6a Setmana de la Custòdia als Països Catalans que se celebra des d’avui 26 de setembre i fins 5 d’octubre, amb un programa d’activitats que van des de tallers, sortides i rutes guiades.

El primer acte al nostre territori tindrà lloc durant tot el dia demà dissabte 27 de setembre a Oliana, concretament al CAU de l’ArT, amb un taller que porta per títolIntergenerational Games Wolrd handcrafted with recycled material. Per a més informació es pot enviar un correu a caudelart@hotmail.es

 Tallers a les escoles

Aquesta setmana europea de custòdia del territori també arribarà a les escoles de la Seu d’Urgell. Els alumnes de l’escola Castell-Ciutat (dilluns 29 de setembre a les 16 hores); de l’escola Albert Vives (dijous 2 d’octubre a les 15 hores); i de l’escola Pau Claris (divendres 3 d’octubre a les 15 hores) podran participar ens uns tallers sobre bioindicadors. L’activitat serà conduïda pels tècnics d’Aubèrria i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

 Sortides i rutes guiades

Per dissabte 4 d’octubre hi ha organitzada una sortida de marxa nòrdica pels boscos de tardor. L’activitat està organitzada per l’Associació Esportiva Nordic Walking-Nòrdic Esport. La sortida s’iniciarà a les 9 del matí des de l’església de Civís.

Per diumenge 5 d’octubre també hi ha preparada una ruta guiada pel romànic de l’Alt Urgell. Se sortirà des de l’estació d’autobusos de la Seu d’Urgell. Està organitzada per Senderó. Per més informació es pot demanar per correu electrònic a adgralag@gmail.com o trucant al 973 35 15 11.

 Setmana Europea de la Custòdia del Territori

 La Setmana Europea de la Custòdia del Territori, que tindrà lloc entre el 26 de setembre i el 5 d’octubre, promou l’organització d’activitats arreu d’Europa per viure la terra i conscienciar la societat de la necessitat de conservar-la i tenir-ne cura.

La custòdia del territori és un concepte emergent que pretén involucrar la societat en la conservació de la natura. Les entitats, organitzacions, institucions, etc. que participen a la Setmana s’impliquen en una xarxa europea que amplia les seves accions i esforços en favor de la conservació de la terra. A més, es vol mostrar totes les iniciatives i organitzacions que treballen diàriament per la conservació del territori i la natura a Europa.

La Setmana Europea de Custòdia del Territori és una iniciativa del projecte LANDLIFE (LIFE10 INF/ES/000540), promogut per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i recolzat per quatre organitzacions europees: CEN-LR (Conservatoire d’Espaces naturels du Llenguadoc-Rosselló), Legambiente, Eurosite i Prysma. Està cofinançat per la Comissió Europea amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat – Generalitat de Catalunya.

A més, a Catalunya, la Setmana compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Fundació Catalunya La Pedrera i la Universitat de Vic.

Per a més informació sobre la Setmana Europea de Custòdia del Territori, visiteu: www.landlifeweek.eu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada