El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per àmplia majoria -15 vots a favor (CiU, ERC i PSC), una abstenció (ICV) i un vot negatiu (PP)- sumar-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. La moció, presentada pels grups municipals de CiU i ERC, acorda que l’ajuntament urgellenc s’adhereixi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir mitjançant la plataforma www.dretadecidir.cat amb la voluntat de treballar pels objectius que es proposa.

La proposta també recull que l’Ajuntament promourà que els agents econòmics i socials i les entitats culturals i cíviques del municipi s’adhereixin al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i participin de forma activa en aquest procés democràtic de l’exercici del dret a decidir i de la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya.

Aquesta moció ha estat presentada davant del ple municipal tot recollint la voluntat del poble de Catalunya i les seves institucions de decidir el seu futur polític a través de diverses formes per fer front a l’actual situació de bloqueig polític, financer, social, cultural i lingüístic de Catalunya.

Des de l’Ajuntament es creu que, com a administració més propera al ciutadà, és molt important acompanyar el país en el procés democràtic que ha de portar el poble català a escollir el seu futur nacional.

Pacte Nacional pel Dret a Decidir

El passat 6 de maig, el president de la Generalitat de Catalunya en la cimera per al dret a decidir, va manifestar la voluntat del Govern de la Generalitat de constituir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, punt de trobada i de participació de tots els agents i institucions catalanes que ha de permetre garantir un procés democràtic, transparent, de respecte de la pluralitat d’opcions a través de la deliberació i diàleg en el si de la societat catalana, amb l’objectiu que el pronunciament que resulti de l’exercici del dret a decidir sigui l’expressió majoritària de la voluntat popular.

En aquest sentit, el 26 de juny passat es va constituir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, com a expressió d’un dels principis fonamentals de tot democràcia: donar l’opció al poble de Catalunya de decidir el seu futur.

Recordem que a l’acte de constitució hi van assistir representats de les institucions més representatives del país, del món local, dels agents econòmics i socials, de les entitats culturals i cíviques i de les forces polítiques favorables a l’exercici del dret a decidir i de la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya, més enllà de la posició final.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada