La Seu rep els Reis d’Orient aquest dissabte al Parc Olímpic del Segre

La Seu d’Urgell es bolcarà un any més en la rebuda a Ses Majestats els Reis d’Orient. La de la Seu és una de les arribades més característiques de Catalunya, ja que hi entren amb barca a través del canal del Parc Olímpic del Segre.

La recepció, encapçalada per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla serà aquest dissabte pels volts de les 6 de la tarda. Des del Parc del Segre, Melcior, Gaspar i Baltasar iniciaran la cavalcada pels principals carrers de la ciutat, com ara el camí de la Palanca, l’avinguda Salòria, el carrer Josep de Zulueta, el passeig Joan Brudieu i el carrer Major, fins arribar a la plaça dels Oms. Poc abans de les 8 del vespre, a la Sala de Sant Domènec, els Reis i els patges començaran a rebre les cartes de tots els infants amb els regals que demanen per a la nit més màgica de l’any.

La regidora d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, ha animat tothom, i especialment les famílies, a participar de la cavalcada, que culmina un ampli ventall d’activitats infantils de Nadal que han registrat una alta participació.

Planes vol agrair especialment la implicació enguany de totes les AMPA de la ciutat i dels Diables de l’Alt Urgell. “Era important una mica més de participació en la cavalcada dels reis, calia el suport de les entitats perquè quedés més lluïda, i per això els pares, mares i nens ja porten dies treballant amb les seves carrosses, que estaran ambientades en el Món Màgic de les Muntanyes”, ha detallat. També es comptarà amb un nou disseny de les carrosses, fet per l’artista David Segura.

L’altra novetat serà un personatge que ambientarà l’arribada dels Reis Mags al Parc del Segre i a plaça dels Oms, per poder dinamitzar l’espera, conjuntament amb la Rolling Band.

La cavalcada, organitzada pel consistori, compta amb la col•laboració de diverses entitats com ara la Comissió de Festes, Bombers de la Generalitat, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Diables de l’Alt Urgell, Autoescola Valira, Fustes Grau, les AMPA de les escoles La Salle, Albert Vives, La Valira i Pau Claris; la Brigada Municipal, el Servei de Jardineria , Rolling Band i RàdioSeu.

 

Arribada dels Reis a Castellciutat

El matí del dia de Reis, Ses Majestats faran la seva arribada a la Plaça de l’Ajuntament de Castellciutat, a les onze del matí. La cavalcada, que ha estat organitzada per l’Associació de Veïns de Castellciutat, amb la col•laboració de de l’Ajuntament de La Seu, compta amb una carrossa elaborada pels mateixos veïns. L’Associació oferirà coca i xocolata a tothom que assisteixi a l’arribada dels Reis.

 

TOTES LES NOTÍCIES