La Seu reduirà un dia de Festa Major a causa de la crisi

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va informar en el darrer plenari que, degut a les restriccions pressupostàries, la Festa Major d’enguany passaria dels cinc dies de celebració habituals a quatre.

Des del consistori s’afirma que en un moment de crisi, en què l’Ajuntament té menys diners, es veu l’obligació de prendre decisions que, tot i saber que no agraden, són necessàries per no estirar més el braç que la màniga. La disposició de menys recursos fa que es prioritzi determinades accions. L’equip de govern ha apostat per mantenir les partides de l’àmbit social i algunes de promoció econòmica perquè entén que cal centrar tots els esforços a mantenir la cohesió social i a contribuir en l’activació econòmica de la ciutat.

Es considera que cal prendre aquesta decisió, de caire temporal, i planteja la reflexió que cada dia de Festa Major costa a tots els ciutadans de la Seu entre 30.000 i 35.000 euros. L’equip de govern ha manifestat que, tot i reduir-se el pressupost per aquest any, que serà de 100.000 euros, es manté el mateix nombre d’activitats festives i amb la mateixa qualitat que en la darrera edició. Per l’equip de govern del consistori urgellenc, es tracta “d’una qüestió de responsabilitat i coherència respecte al moment que estem vivint”.

 

Avanç programa de la Festa Major

Com a novetat destacada de la Festa Major 2012, s’ha programat per la nit de dissabte, 25 d’agost, un concert amb un grup musical destacat del panorama musical actual i que serà de pagament. Alhora també es preveu donar encara més importància als grups locals a través del SeuRock. També s’apostarà pel grups de versions, ja que tenen una gran acceptació pel públic en general.

D’altra banda, des de la Regidoria de Festes, també es vol remarcar que l’elaboració del programa la Festa Major és obert a la participació ciutadana, “tal i com ja s’ha fet en edicions anteriors”, ha manifestat Meritxell Planes. I ha afegit que “la Festa Major són dies de festa, retrobament entre els amics i les famílies, de gaudi i passar-ho bé; volem que tothom hi participi i que es faci seva la festa”.

Text: Ajuntament Seu d’Urgell

Foto: Arxiu

TOTES LES NOTÍCIES