La Seu redueix un 23% la població de coloms a través de l’esterilització

coloms2La Seu d’Urgell ha vist reduïda en un 23% la població de coloms a la ciutat després d’aplicar una nova campanya de control de la població d’aquestes aus amb OVISOP, un esterilitzant per aquests ocells. La població inicial estimada era d’uns 217 exemplars, i s’ha comprovat que la població al final del tractament ha estat de 168 exemplars.

Resultats molt positius

Des de la Regidoria de Medi Ambient es fa una aproximació dels resultats d’aquesta campanya: dels 217 individus inicials, podrien esdevenir unes 108 parelles potencials, i que com a mínim haurien post 1.296 ous durant el període de tractament. També cal tenir en compte que al cap de 2 mesos els colomins també realitzen postes fet que multiplicaria per 2 o per 3 els naixements augmentant així considerablement la població de coloms. Amb el tractament d’esterilització s’ha inhibit la capacitat reproductora dels coloms i per tant s’ha evitat el creixement de la població.

“Amb aquestes dades, s’afirma des de la Regidoria de Medi Ambient, es pot constatar que els resultats de la campanya són molt positius, ja que s’ha reduït la població observada i també s’ha evitat el naixement d’alguns centenars de coloms”.

Metodologia

Aquesta campanya, que es va iniciar el passat mes de maig i s’ha allargat fins aquest desembre, ha estat portada a terme per part de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament urgellenc.

L’actuació durant aquests darrers set mesos ha consistit en donar pinso de blat de moro recobert amb una pel·lícula de Nicarbazina, un fàrmac que té poder anticonceptiu pels coloms mitjançant la instal·lació de dos dispensadors automàtics que subministraven el pinso a primera hora del matí per tal d’assegurar-ne el seu consum.

La instal·lació d’aquests dispensadors s’ha fet en els punts on es va detectar una major població de coloms i que alhora fos tècnicament viable. Així, es van instal·lar a la Catedral, per tractar la població de coloms al centre històric de la Seu, i a l’Eixample de la ciutat, concretament a l’avinguda del Salòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *