ajuntament seuL’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell proposarà al plenari del proper dilluns la recuperació, per a l’exercici 2016, de les bonificacions a l’ordenança municipal sobre les Escoles Artístiques Municipals (Música, Art, Dansa, així com la llar d’infants, a excepció de matrícules, dinars i conservatori) adreçades a les famílies nombroses. Com a novetat, aquesta ordenança inclou com a beneficiàries d’aquests descomptes les famílies monoparentals. Ambdues tipologies de famílies obtindrien un 20% de bonificació en les quotes esmentades.

Es proposa, també, la recuperació de les bonificacions per a les famílies que inscriguin un segon i/o un tercer membre en alguna de les escoles municipals de la Seu d’Urgell. En aquest cas, aquestes famílies obtindran un descompte del 10% quan hi tinguin inscrits dos dels seus membres, mentre que quan hi hagi inscrits tres o més membres de la mateixa família el descompte serà del 20%. Aquests descomptes no s’aplicaran si ja es gaudeix dels regulats per família nombrosa o monoparental.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones i regidora d’Escoles Municipals, Anna Vives, ha afirmat que “és una satisfacció poder recuperar aquestes bonificacions, que es van haver de suprimir en un moment d’extrema dificultat econòmica tant per famílies com per la mateixa administració”. “En aquell moment, afegeix Vives, tots els esforços es van centrar en poder prestar ajuda a les famílies que tenien necessitats bàsiques per cobrir. Ara, que la situació comença a millorar, tot i que molt sensiblement, podem mantenir els ajuts a les famílies en situació de vulnerabilitat i recuperar els incentius per escoles municipals”.

Vives ha recordat que en el moment que es van haver de retirar aquestes ajudes, l’equip de govern va prendre el compromís de recuperar-les tan aviat com la situació financera de l’Ajuntament millorés.

Cal remarcar que aquestes bonificacions tindran efecte a partir del gener 2016, i serà durant el darrer trimestre de 2015 quan les famílies interessades podran sol·licitar la seva tramitació al mateix Ajuntament urgellenc.

Pel que fa als requisits per poder ser beneficiaris d’aquestes bonificacions cal aportar el carnet de família nombrosa o monoparental i que la família sol·licitant estigui empadronada a la Seu d’Urgell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada