cruilla-montferrerL’Ajuntament de la Seu ha acordat de forma unànime sol·licitar al Govern espanyol que inclogui en els pressupostos generals de l’Estat pel 2014 les partides necessàries per a la construcció de les rotondes de Montferrer i Castellciutat i la millora de l’Eix Pirinenc, a la N-260. Tots els grups polítics (CiU, ERC, PP i ICV) han donat aquest dilluns suport a la moció del PSC-Progrés que demana que es duguin a terme els treballs durant l’any que ve.

El portaveu del grup, Òscar Ordeig, assenyala que “les dificultats econòmiques actuals del país no poden ser excusa per no resoldre definitivament la perillositat viària a l’Alt Urgell i evitar més accidents i situacions de risc”. El polític urgellenc recorda que “el mateix Ministeri de Foment s’havia compromès a prioritzar aquestes infraestructures”.

En aquest sentit, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, considera que la moció aprovada va en la mateixa línia de treball del consistori i en reforça la feina feta. Batalla reitera que es parlarà amb Madrid per saber si la inversió s’ha inclòs en algun apartat genèric dels pressupostos i si no és així, “es farà pressió perquè això canviï”.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Miquel Caminal, lamenta la deslleialtat del Govern estatal envers el territori, amb diners que s’aporten i no tornen a Catalunya. “Estem convençuts que la pressió funciona i hem de manifestar la nostra demanda”, indica.

El portaveu del PP, Pere Millàs, es mostra optimista i assegura que es podran aconseguir els diners per a la rotonda de Montferrer a través d’alguna de les partides generals. També espera que es puguin iniciar el 2014 les rotondes de Castellciutat, tenint en compte que existeix una partida de conservació de carreteres de 10 milions d’euros.

Per últim, Antoni Viñals, d’ICV, lamenta la falta de paraula de l’Estat espanyol, que va aturar les reivindicacions a Montferrer amb falses promeses. “La realitat és diferent del que es diu, i això no pot ser”, manifesta.

La moció sobre la N-260 justifica les demandes en tractar-se “d’obres imprescindibles pel desenvolupament del Pirineu, territori que representa el 20% de la superfície de Catalunya”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada