La Seu promourà l’esport i la solidaritat durant la 12a Festa-Torneig Joan Petit-Nens amb Càncer

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui  la presentació de la 12a Festa – Torneig Joan Petit Nens amb càncer La Seu d’Urgell 2012, que tindrà lloc el proper dissabte 26 de maig. Més de 400 nens i nenes de 3 a 6 anys participaran en aquesta jornada “emotiva i solidària gràcies a l’esport”, tal com l’ha definit Ivan Tibau.

En l’acte, que s’ha celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, han acompanyat el secretari general de l’Esport Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; Joan Torner, president de la Fundació Amics Joan Petit Nens amb càncer; i Joan Garreta, president del Club Hoquei Cadí.

La Festa està organitzada pel Club Hoquei Cadí, juntament amb la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Associació Espanyola Contra el Càncer de l’Alt Urgell, i entitats i associacions de la capital alturgellenca. L’objectiu de la Festa és involucrar a tota la ciutadania per tal que durant uns dies la gent parli i faci seva la lluita contra el càncer, i més en concret en la seva vessant infantil i de desenvolupament. L’esperit de l’acte és l’homenatge que tots els participants fan a aquells nens i nenes que lluiten, com ho va fer en Joan Petit, contra un rival tan difícil com és el càncer infantil.

El secretari general de l’Esport ha subratllat el càracter “emotiu i solidari” de la Festa, ha qualificat com “un referent en la celebració d’actes que sensibilitzen la població al voltant de problemàtiques que afecten sectors de la nostra societat”. ”La Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer ha sabut teixir les complicitats necessàries perquè cada any centenars de joves jugadors aportin, mitjançant l’esport, el seu gra de sorra per complir amb els objectius de l’acte. Us felicito i us encoratjo que continueu amb aquest compromís”, ha afegit.

Ivan Tibau també ha agraït a implicació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la resta d’entitats i empreses que fan possible aquest esdeveniment, “un exemple dels projectes que ajuden a vertebrar una societat moderna, integradora i socialment justa gràcies a l’esport”. Per la seva banda, Joan Torner ha agraït la implicació dels municipis i entitats que al llarg d’aquests anys han col·laborat en fer possible la jornada, mentre que Albert Batalla ha destacat el “valor solidari” de la mateixa, que és “un regal, més que un repte” per a la Seu d’Urgell.

La jornada tindrà com a escenari el poliesportiu de la Seu d’Urgell, on els joves que s’inicien en l’esport de l’hoquei patins, provinents de més de trenta clubs d’arreu de Catalunya, de l’Estat espanyol i del Principat d’Andorra, gaudiran d’una jornada festiva. A banda, es preveu la presència d’unes 1.500 persones entre familiars, entrenadors, delegats i voluntaris.

La Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer és una entitat que treballa per la conscienciació social sobre el càncer, especialment el càncer infantil (el conegut com a càncer del desenvolupament), així com per a la realització de diferents activitats solidàries per aconseguir donacions destinades a la projectes d’investigació sobre el càncer infantil i de desenvolupament, al mateix temps que dóna ajut a les famílies que el pateixen.

Al final de l’acte, ha tingut lloc l’acte simbòlic de traspàs de la cullera entre el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat, Xavier Tizón -en representació de l’últim municipi que ha acollit la festa-, i l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, a qui, d’altra banda, Joan Torner ha imposat el pin commemoratiu de l’esdeveniment. També ha destacat la presència d’Antoni Garcia, gerent de la Fundació Josep Carreras, ja que enguany la Festa farà atenció especial a la leucèmia.

TOTES LES NOTÍCIES