La Seu presenta la 5a edició del Grifone Challenge Escanyabocs

Aquest matí el regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu, Lluís Biosca, el representant de Grifone, Albert Vilana, i el director de l’àrea d’esports del Consistori urgellenc, David Vallvé, han presentat el programa de la 5a edició del Grifone Challenge Escanyabocs 2012, prova multiesportiva popular i vinculada al món de la muntanya, se celebrarà els pròxims 19 i 20 de maig (dissabte i diumenge) en espais naturals tant de la Seu com de la comarca de l’Alt Urgell. Com cada any, al Grifone Challenge-Escanyabocs 2012 s’hi portaran a terme les proves de triraid, vertical Quiri, orientació nocturna, pedalada en btt i marxa nòrdica.

Segons ha manifestat Lluís Biosca, “per enguany, es manté un programa que s’ha mostrat ideal, i se segueix apostant per un format que afavoreix la participació en el màxim número de reptes, potenciant la idea de l’Escanyabocs com un repte global”. Per la seva part, Albert Vilana ha afirmat que “per Grifone poder participar en l’organització de l’Escanyabocs és un deure, ja que és una manera de potenciar el nostre territori i donar-lo a conèixer arreu del país a l’hora de practicar esports relacionats amb la muntanya”.

Novetat: Escanyabocs de Ferro Júnior

Per aquesta cinquena edició de la prova, es repeteix l’aposta dels darrers anys amb la consolidació de l’Escanyabocs de Ferro com a única prova realment competitiva. Recordem que l’Escanyabocs de Ferro és una classificació combinada que determina els i les atletes més complets, ja que premia la participació en les quatre proves i atorga punts en funció de la classificació obtinguda en cadascuna d’elles.

Com una de les novetats d’aquesta edició, amb l’objectiu de potenciar el planter de joves esportistes de la zona i del país que pugen amb força en aquestes modalitats esportives, s’ha inclòs l’Escanyabocs de Ferro Júnior, per a atletes de 14 a 18 anys.

Altres novetats

L’organització de l’Escanyabocs ha muntat una prova pilot organitzant, al voltant d’aquest esdeveniment esportiu de l’Alt Urgell, una fira d’exposició i venda de material relacionat amb els esports outdoor i de productes de la zona.

A més, per aquesta edició s’ha programat com a activitat cultural vinculada al món de la muntanya la incorporació d’un passi de curtmetratges del Festival Picurt relacionats amb el nostre territori. L’activitat tindrà lloc divendres, 18 de maig, al vespre, a la sala de Sant Domènec, just el dia abans d’iniciar-se l’Escanyabocs 2012.

D’altra banda, l’organització també posa a disposició dels participants que ho desitgin un servei de guarderia per a infants, per tal que ningú no hagi de renunciar a participar en cap prova.

Els protagonistes

Cal remarcar la importància de la participació dels 5 clubs esportius de la Seu d’Urgell alhora d’organitzar les diferents proves esportives que componen l’Escanyabocs. Els club són la Unió Excursionista Urgellenca que organitza el Vertical Quiri, una cursa de muntanya en la modalitat del quilòmetre vertical; el Club Ciclista Tupedala, que organitza la pedalada; el Club Esquí de Fons Urgellet-Cerdanya, que organitza la marxa nòrdica; el Club Xinoxano Orientació, que organitza la cursa d’orientació nocturna, en la modalitat score; i el Centre Excursionista de Catalunya, que organitza el Triraid, una prova d’iniciació als raids d’aventura.

No cal oblidar que el promotor d’aquesta prova és l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que actua com a aglutinador i abanderat del projecte i coordina la seva organització. En aquest sentit, l’Ajuntament urgellenc és molt conscient de la importància de potenciar la capitalitat de la ciutat en l’àmbit del Pirineu i, un dels camps on fer-ho, és el de la pràctica esportiva.

D’altra banda, Grifone, empresa referent en la fabricació de equipament tèxtil especialitzat i de primera qualitat, és quelcom més que el patrocinador del Grifone Challenge-Escanyabocs. Grifone, fortament arrelada a la Seu, als seus orígens, s’implica en aquest projecte per tal de donar-li aquesta dimensió global, la projecció i la difusió que l’esdeveniment necessita per a seguir creixent.

Inscripcions

Es poden formalitzar les inscripcions fins el pròxim dijous, 17 de maig, a través del web www.escanyabocs.com El preu de la inscripció és de 19 euros per a la primera prova i 5 euros addicionals per a cada prova de més que es vulgui participar.

(Foto: Ajuntament de la Seu d’Urgell)

TOTES LES NOTÍCIES