energia2Demà dijous, 20 de febrer, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament urgellenc la presentació del Pla d’Acció de l’Energia Sostenible (PAES) de la Seu d’Urgell amb l’objectiu de contribuir en la lluita contra el canvi climàtic. La redacció d’aquest pla s’ha elaborat després que l’Ajuntament de la Seu s’adherís al Pacte dels Alcaldes promogut per la Diputació de Lleida.

En aquest Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible queden definides les accions a desenvolupar per poder assolir els objectius establerts per a l’any 2020 (any objectiu), és a dir, reduir en un 20% els gasos d’efecte hivernacle respecte l’any 2005 (any de referència), augmentar un 20% l’eficiència energètica i aconseguir que un 20% de l’energia provingui de fonts renovables.

Inventari municipal

En el marc del PAES, s’ha elaborat un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de CO2 i una diagnosi energètica que han permès definir el marc estratègic del pla d’acció, és a dir, una proposta de mesures que ha de permetre la reducció d’un 20% de les emissions de gasos efecte hivernacle l’any 2020.

Oberta a la participació ciutadana

Un dels objectius d’aquesta sessió és que la ciutadania conegui quin és l’estat actual del municipi pel que fa a les emissions de gasos d’efecte hivernacle i quines són les mesures que inicialment s’han previst per poder assolir els objectius del PAES.

“És molt important poder recollir l’opinió de la ciutadania, i per aquest motiu convidem a tothom a assistir a l’acte de presentació i a donar-nos la seva opinió” ha manifestat el tinent d’alcalde de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada