La Seu prepara per aquesta Festa Major el concurs culinari “Masterxef infantil”

masterxef infantilDins de l’àmplia programació infantil que ofereix la Festa Major de la Seu d’Urgell 2015, destaca com a novetat l’activitat ‘Masterxef Infantil’, adreçada a nens i nenes de 7 a 12 anys, que tindrà lloc el dimarts 1 de setembre, d’onze del matí a una del migdia, al Centre Cívic El Passeig.

Aquesta activitat, que uneix gastronomia i infants d’una manera pràctica i divertida, es realitzarà de manera similar a com ho fan en el conegut programa televisiu. Per fer-ho més dinàmic, la participació dels nens i nenes serà per parelles.

Demà, dimarts 18 d’agost, començaran les inscripcions a l’oficina de Turisme de l’Espai Ermengol.

La regidora de Festes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Sílvia Iscla, anima als nens de 7 a 12 anys a apuntar-se al MasterXef. “És una activitat multidisciplinar; al mateix temps que s’ho passen bé, aprenen conceptes del món de la cuina i utilitzen la seva creativitat i imaginació”, ha remarcat Iscla.

Dinàmica del concurs

Cada parella participant al concurs ‘Masterxef Infantil’ s’identificarà pel seu número d’inscripció.

El temps que disposa cada parella en la seva participació al concurs és la següent: 2 minuts per a la presentació de la parella concursant; 10 minuts per agafar el menjar del rebost i 48 minuts per preparar el plat convenientment decorat per finalment exposar-lo. En total disposaran d’una hora.

Per tant, cada 2 minuts començarà una parella, i conseqüentment, passada l’hora, cada 2 minuts aniran acabant segons l’ordre en el que hagin començat. Durant tot el procés, els membres del jurat valoraran el seu treball com a xefs i el presentador podrà fer-los les preguntes que consideri adients.

Quan una parella hagi acabat, haurà de dur la seva creació del plat en una taula on, al final, hi quedaran exposats tots els plats de presentació numerats. Aleshores, els membres del jurat començaran a valorar cada plat.

Jurat i Premis

El jurat estarà compost per 3 membres del món de la restauració i l’hostaleria. Hi ha previst 3 premis. Els premis consistiran en àpats en algun restaurant de la Seu d’Urgell, lots de productes, classes de cuina i activitats a la natura.