La Seu organitza un curs d’introducció a l’ornitologia

curs-ornitologia-seuAquest cap de setmana s’ha iniciat a la capital alturgellenca un curs d’introducció a l’ornitologia organitzat per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb un gran èxit de participació. Concretament hi participen un total de 22 persones, nombre que sobrepassa les places que s’oferien d’inici.

El curs té una durada de 16 hores i es realitza durant dos caps de setmana consecutius. Precisament aquest cap de setmana, els participants han assistit en una sessió teòrica realitzada dissabte a la tarda, impartit per Abel Julien, ornitòleg expert de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). Diumenge al matí, els alumnes van fer una sortida de camp per tal de posar en pràctica les tècniques de reconeixement d’ocells. La classe pràctica es va realitzar als dos parcs fluvials de la ciutat: el Parc del Valira i el Parc del Segre. En total, els assistents al curs han pogut observar unes 25 espècies d’ocells diferents, d’entre les quals destaquen la mallerenga blava, la mallerenga carbonera, pica-soques blaus, milà reial, ànec coll verd, bernat pescaire o el blauet i, fins i tot, també van poder observar alguns esquirols al Parc del Valira. Aquesta sortida va ser conduïda per Jordi Dalmau, ornitòleg expert d’Aubèrria.

El curs finalitzarà aquest proper cap de setmana, dissabte 12 i diumenge 13 de novembre, en el que també es realitzarà una part teòrica i una sortida pràctica. La classe al medi natural es realitzarà al camí de Benavarre, punt on actualment s’hi fa el Seguiment d’Ocells Comuns (SOC) dins el pla de seguiment de bioindicadors que realitza anualment l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Aquest pla monitoritza l’estat de conservació dels principals hàbitats i grups faunístics i botànics del municipi al llarg dels anys, acció prioritària de l’Agenda 21 Local.

L’objectiu del curs és apropar la natura a la ciutadania mitjançant l’observació i coneixement de les diferents espècies d’ocells que es poden observar a la ciutat. “És important saber que tenim la natura a dins de la ciutat, a dins de casa nostra i és molt important que la coneguem i que la protegim”, s’afirma des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.