La Seu organitza un cicle dedicat a la diversitat cultural

La Seu d’Urgell ha organitzat per la setmana vinent l’activitat cultural ‘Una finestra al Magrib’ a través d’un conjunt d’activitats tradicionals, de transmissió de costums, vivències i creences sobre aquesta regió del Nord d’Àfrica a través de les mateixes persones nouvingudes procedents d’aquests territoris.

L’activitat s’emmarca en un cicle que vol donar conèixer la diversitat cultural de la comarca de l’Alt Urgell amb l’objectiu de treballar cada any una zona geogràfica i cultural de ciutadans de diferents col·lectius que viuen a la Seu i comarca.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, ha explicat que es pretén que l’organització de les jornades “aporti informació sobre cadascuna de les zones que es treballin i ens ajudin a conèixer millor el tarannà de les persones que arriben de nou a casa nostra”, també es pretén “combatre determinats estereotips i malentesos vinculats amb els nouvinguts”.

Aquest cicle cultural també té altres objectius com promoure la interrelació i l’intercanvi entre els diferents grups culturals que coexisteixen amb nosaltres per tal de fomentar una societat intercultural. Alhora es pretén també fomentar el respecte entre totes les cultures.

La proposta obre un seguit d’activitats dirigides tant a persones adultes com als nens i nenes perquè coneguin d’altres cultures i puguin aprendre a respectar-les com a fruit de la diversitat existent, tot entenent la diversitat cultural com un enriquiment i no com una amenaça.

 

Programa d’activitats d’Una finestra al Magrib

Totes les activitats programades es portaran a terme a les instal·lacions de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, i començaran el pròxim dilluns, 14 de maig, a les sis de la tarda, amb un taller de jocs infantils que anirà a càrrec de Sara.

Els activitats es reprendran dimecres, 16 de maig, a les vuit del vespre, amb un taller de dansa del ventre a càrrec del grup de dansa del ventre de l’Esquitx.

Divendres, 18 de maig, a les sis de la tarda, es realitzarà l’hora del conte a càrrec de l’Espina de la Sardina. Seguirà la jornada, a les vuit del vespre, amb una taula rodona ‘Parlem del Magrib’ que serà moderada per Miquel Colom.

Per Dissabte, 19 de maig, hi ha preparades tres activitats més: un taller de cuina, a les 11 del matí per adults, i a les 12 del migdia per nens i nenes, a càrrec de Jalal; a les 12 del migdia tindrà lloc un taller d’escriptura en àrab, a càrrec de la Fatim; i a la una hi haurà una degustació de tes a càrrec de Jalal.

I durant tota la setmana es podrà visitar una exposició sobre el Magrib a la mateixa Biblioteca Sant Agustí.

Totes aquestes activitats són gratuïtes i obertes a tothom.

‘Una finestra al Magrib’ està organitzada per la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, el Pla Educatiu d’Entorn i pel Servei d’Acollida i d’Immigració del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

També hi col·laboren Pollastres Guiu, Cooperativa Cadí, Centre Esportiu Esquitx, el supermercat Plusfrec i herbodietètica Remeis.

 

TOTES LES NOTÍCIES