La Seu organitza la seva primera ‘Nit Blanca jove’, amb música, art i exposicions

nit-blancaLa Seu d’Urgell celebrarà aquest dimecres, 13 d’agost, la seva primera ‘Nit Blanca Jove’, una proposta cultural que vol fomentar la participació en activitats culturals concentrades en una sola jornada nocturna i amb accés gratuït.

La idea s’ha desenvolupat gràcies a la iniciativa conjunta de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Servei de Voluntariat Europeu, a través de les dues voluntàries europees, provinents d’Alemanya i Ucraïna, que actualment estan fent una estada a la ciutat. De fet, la Nit Blanca és una activitat consolidada en moltes de les principals ciutats europees, de les quals s’ha volgut prendre el model.

Les activitats es duran a terme entre les 8 del vespre i les 12 de la nit. Hi prendran part fins a 8 formacions o músics del territori que s’han ofert de manera voluntària a actuar-hi. La programació combina la possibilitat d’accedir a exposicions en horari nocturn i, alhora, contemplar-les mentre es gaudeix de bona música en directe.

La vetllada començarà a les 8 del vespre a la Sala de Sant Domènec, on els participants podran gaudir de l’exposició Somnis d’una pintora, de Rosa Nicolás Roca, amenitzada per la veu pop d’Àngel Buenaventurai per les versions del grup Noves Veus.

A continuació, a les 21.30 hores, la cita serà a l’exposició de la Comissió Europea #dretscompartits, al Centre Cívic El Passeig, on actuarà el grup de música tradicional Daura, mentre que Laura Marrón i Urgell Comella interpretaran versions de pop-rock.

Per acabar la vetllada, a la Sala d’Exposicions La Cuina, a la plaça de les Monges, és podrà experimentar la combinació de l’obra  Rocaviva, un excepcional conjunt escultural de Climent Olm, amenitzada per les versions de Dasha Lavrineko, Jan Tomàs i Joel Pla i pel blues de Manu Cabrera, Robert Pérez i Aleix Andorrà.

La regidora de joventut de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes posa en valor aquest iniciativa que és possible gràcies a l’obertura de les exposicions i sobretot a la feina feta per les dues voluntàries europees de l’Oficina Jove, que treballen per conèixer i divulgar la cultura local i que han animat els músics a oferir el seu art de manera gratuïta en els diferents espais d’exposicions.

Des de fa més d’una dècada, ciutats d’arreu d’Europa i del món celebren nits blanques, en què es barregen múltiples disciplines artístiques. Aquesta iniciativa també s’engloba en l’esforç divulgador sobre els diferents projectes europeus que es fa des de l’Oficina Jove. En aquesta línia també s’emmarca una de les tres exposicions que estarà oberta aquest dimecres a la nit: #dretscompartits, una mostra divulgativa sobre les drets que ofereix la Unió Europea a la ciutadania i que està organitzada per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Aquesta exposició itinerant estarà oberta a La Seu fins al dia 22 d’agost, en que tindrà lloc la cloenda amb un debat públic.