La Seu obre avui la celebració del Carnaval

La Seu d’Urgell obre avui dilluns, 4 de febrer, els actes de celebració de Carnaval amb un taller de disfresses amb material reciclat adreçat als nens i nenes en edat escolar. L’activitat s’iniciarà a dos quarts de cinc de la tarda al centre cívic l’Escorxador.

La programació de Carnaval seguirà dijous, 7 de febrer, amb la celebració del tradicional Dijous Gras del poble de Castellciutat que s’iniciarà a dos quarts de deu del matí amb el cercavila amenitzat Pep Lizandra. A l’una del migdia tindrà lloc el dinar a l’escola del poble i seguirà a les quatre de la tarda un ball de disfresses. A dos quarts de deu de la nit se celebrarà el sopar de poble al local social que finalitzarà amb un ball de nit. Aquests actes de Castellciutat estan organitzats per l’Associació de Veïns de Castellciutat i la direcció i l’AMPA de l’escola Castell-Ciutat.

Pel que fa als actes de Dijous Gras a la Seu d’Urgell, la Germandat de Sant Sebastià i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell han decidit anul•lar el tradicional pregó que protagonitzava la germandat en aquesta jornada, en senyal de dol per la mort del ‘germà major’ d’aquesta entitat urgellenca, Josep Obiols Perearnau.

Dissabte, 9 de febrer

Per dissabte, 9 de febrer, plat fort dels actes de Carnaval, durant tot el dia hi haurà ambientació carnavalesca a càrrec dels comerços de la part baixa del carrer Major, així com dels carrers Fra Andreu Capella i Lluís de Sabater.

A dos quarts de cinc de la tarda, tindrà lloc la recepció de les colles de la rua de Carnaval (per participar-hi cal inscriure’s a l’ajuntament fins el dia 7 de febrer). A les cinc s’iniciarà la rua de Carnaval que finalitzarà a un quart de set de la tarda, a la plaça dels Oms, es farà el Parlament del Carnestoltes i es lliurarà els premis de les colles guanyadores. Enguany el concurs disposa de premis en metàl·lic per a les tres millors colles, tant infantils com d’adults. Així, el primer premi infantil s’emportarà 150 euros, mentre que el primer premi de la colla d’adults serà premiada amb un val de compra per un valor de 150 euros, amb l’objectiu de potenciar el comerç local.

Pel que fa als segon i tercers premis d’ambdues categories seran premiats amb 75 i 50 euros respectivament.

La festa finalitzarà amb un berenar gràcies a El CAU que convidarà a tothom a coca i xocolata a la mateixa plaça dels Oms.

Tant dissabte 9 com diumenge 10 de febrer tindrà lloc al matí (10.30 hores) i a la tarda (15.30 hores) un taller de disfresses organitzat pel Replà-Arts Escèniques i el Taller Carmen.

Dimecres de Cendra

L’última jornada de celebració del Carnaval, el Dimecres de Cendra (dimecres 13 de febrer), es despenjarà el Carnestoltes i es farà la ‘plorada general’ en un acte que tindrà lloc al Passatge de La Missió a les vuit del vespre. Tot seguit, s’iniciarà la processó de la llum i el silenci, amenitzada per la Banda de Diables de l’Alt Urgell.

A dos quarts de nou del vespre, es farà la cremada del carnestoltes i l’enterrament de la sardina, a la plaça de Joan Sansa. El carnaval 2013 de la Seu d’Urgell finalitzarà amb un gran sardinada, per gentilesa del grup de Comerciants de l’Eixample que tindrà lloc a la mateixa plaça.

TOTES LES NOTÍCIES