ball cerdaEl pròxim dilluns, 24 d’agost, i fins divendres 28, tindran lloc els assajos per a participar al Ball Cerdà que se celebrarà diumenge, 30 d’agost, en plena Festa Major de la Seu d’Urgell.

Els assajos tenen lloc en tres torns diferents segons l’edat dels balladors i balladores. Així, l’assaig infantil, que engloba nens i nenes fins als 8 anys, serà de sis a les set de la tarda. L’assaig dels nens i joves de 9 a 15 anys serà a les set de la tarda i fins les vuit del vespre. L’assaig dels grans, balladors i balladores a partir dels 16 anys, tindrà lloc de les vuit a les nou del vespre.

Recomanacions per als assajos

Pel bon funcionament dels assajos del Ball Cerdà es recomana que les famílies s’abstinguin d’entrar al recinte del pati de Les Monges mentre els balladors i balladores assagen. A més, es prega a tothom puntualitat tant a l’inici com al final de l’assaig.

Des de l’organització del Ball Cerdà també es remarca que és imprescindible participar un mínim de dos dies per a poder ballar el diumenge de Festa Major, sobretot els infantils i mitjans. A més a més, es recomana que els balladors i balladores vagin als assajos convenientment calçats i pel que fa a les nenes i a les noies cal que duguin faldilla ampla i mocador.

En directe per Internet

Recordem que diumenge 30 d’agost, Diumenge de Festa Major, a les onze del matí se celebrarà el ball cerdà infantil, mentre que a dos quarts d’una del migdia serà el torn dels balladors adults.

Cal remarcar també que davant l’èxit de l’any passat, enguany es tornarà a fer ballar els gegants de la ciutat, l’Urgell i l’Ot, que obriran el ball cerdà a la plaça Patalín.

D’altra banda, cal remarcar també que per tercer any consecutiu es podrà seguir el Ball Cerdà, tant l’infantil com el d’adults, des de la plaça Patalín, en directe per internet a través de www.fmlaseu.cat i mitjançant l’app per a dispositius mòbils de la fmlaseu per a iPhone i Android.

Inscrit al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

El Ball Cerdà de la Seu d’Urgell es troba inscrit, des del passat mes de maig, al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya per petició del mateix Ajuntament urgellenc. Aquesta catalogació implica una tasca força acurada de recollida de dades i de documentació que fan referència tant a la trajectòria històrica com a les característiques actuals de l’element festiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada