La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha iniciat el control anual de la població de coloms amb la contractació de l’empresa Ambitècnia perquè es faci càrrec de la captura i eutanàsia d’aquestes aus. Aquesta captura de coloms, que s’iniciarà la setmana del 22 d’abril, es fa necessària de portar-la a terme de manera periòdica ja que aquestes aus són molt prolífiques.

A més a més, el fet de l’elevada disponibilitat d’aliment a la ciutat, fa que aquesta espècie no tingui limitacions pel que fa al creixement de la població. Els tècnics han constatat que perquè el control sigui efectiu cal realitzar una captura anual de 1000 exemplars.

El mètode utilitzat per la captura de coloms és la col•locació estratègica en els punts on es concentren els coloms -com és el cas de la catedral- de gàbies autònomes en les quals es col•loca menjar i aigua per tal de garantir el benestar d’aquests animals fins a la seva retirada. Aquest control el porta a terme una empresa especialitzada que s’encarrega de la correcta gestió dels exemplars capturats. La retirada de les captures es realitzarà dues o tres vegades per setmana, depenen de la mida de les gàbies, i es transportaran a colomars.

Amb aquesta mesura de control de la població de coloms es pretén preservar l’atractiu dels edificis de la Seu, garantint al mateix temps la salut pública tant dels habitants com dels visitants del municipi.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada