La Seu informa a les persones que tenen dret a vot a les properes municipals

Una persona votant
Una persona votant (Gobierno de España)

El proper 28 de maig se celebraran les eleccions municipals arreu de la geografia catalana. Moltes persones estrangeres també poden exercir el dret a vot en aquestes eleccions. Ho podran fer aquelles que tenen nacionalitat comunitària i les persones residents de diversos països amb els quals l’Estat espanyol ha signat tractats de reciprocitat: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea del Sud, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit i Trinitat i Tobago.

Si no s’ha fet anteriorment, és necessari manifestar la voluntat de participar fent el tràmit corresponent al web de l’Institut Nacional d’Estadística o a l’Ajuntament. Hi ha temps fins el pròxim dia 15 de gener (fins al 30 les persones de la UE) per a registrar-se al cens electoral i cal complir amb aquestes condicions:

  • Ser major de divuit anys el dia de la votació i no estar privat del dret de sufragi actiu.
  • Estar inscrit al Padró municipal d’habitants del municipi on es vol votar.
  • Tenir l’autorització de residència a Espanya.
  • Haver residit legalment a Espanya el temps exigit a l’Acord (tres anys el dia de la votació per als nacionals de Noruega, tres anys en el moment de la sol·licitud per a nacionals del Regne Unit i cinc anys en el moment de la sol·licitud per a la resta dels països).


Per correu postal

L’Oficina del Cens Electoral ha enviat una carta a la ciutadania europea que no ha manifestat el dret a vot i a les persones provinents dels països amb acord de reciprocitat. Si s’ha rebut, s’ha d’emplenar la declaració formal que conté, signar-la i remetre-la a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent per correu postal (no necessita segell).


Per Internet

Accedint a la Seu Electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística mitjançant Cl@ve o amb la CTT (Clau de Tramitació Telemàtica) que figura a la carta enviada per l’oficina del cens electoral.


A l’Ajuntament

Es pot passar personalment per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell sense cita prèvia. 

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES