Demà dijous, 8 de maig, a les vuit del vespre, s’inaugurarà a la sala d’art ‘la Cuina’ del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell la segona edició del mural de pintura col·lectiva on hi han participat unes 500 persones a través de prop d’una quinzena de col·lectius de la ciutat.
Aquests col·lectius són el Taller Claror, el col·legi La Salle, i les escoles Pau Claris i La Valira; la Llar de Sant Josep; el Centre Obert; el Club social El Picot; el Centre de Dia de la Gent Gran i el Centre de Dia de Salut Mental, ambdós de la Fundació Sant Hospital; l’Escola Municipal d’Art; el Casal de la Gent Gran, el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) i l’Agrupament Escolta i Guia urgellenc (AiEG).
Recordem, tal i com es va fer en l’edició passada, aquesta proposta pictòrica s’ha adreçat a tothom, fos o no fos artista o pintor.
L’exposició es composa d’una vintena de llençols de gran format que cobreixen totes les parets de la sala d’exposicions la Cuina.

Expressió artística i participativa
Aquesta experiència de pintura col·lectiva, impulsada l’any passat per l’artista urgellenc Climent Olm, vol ser un joc en el què hi guanyi tothom, on tots els participants poguessin expressar i alhora sentir-se gratificats a través de la pintura.
Aquest gran mural de pintura col·lectiva pretén reactivar valors com la cooperació, l’estimació i la creativitat entre tots els participants. A través de l’Art, es convoca a promoure l’Humanisme i potenciar el creixement personal i col·lectiu.
L’exposició es podrà visitar fins el 30 de maig, de dilluns a divendres de les 18 a 21 hores.

Participació oberta a tots els ciutadans
D’altra banda, destacar que enguany la participació oberta es farà a través de tres convocatòries: el divendres 9 de de maig; el divendres 23 de maig i el divendres 30 de maig.
El regidor de Cultura del Consistori urgellenc, Jordi Martín, ha manifestat que “l’activitat, oberta a la participació, ha estat pensada tant per a promocionar un espai cultural de la ciutat com és ‘la Cuina’ com per a fomentar la vinculació de veïnes i veïns, ja sigui com a membres d’un col·lectiu o bé a títol individual”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada