La Seu inaugura un itinerari saludable de 2.750 metres

Ruta-saludable-2

Aquest matí ha quedat inaugurada la senyalització de l’itinerari saludable de la Seu d’Urgell que té inici i final al Parc Olímpic del Segre i que consta d’un total de 2.750 metres.

La inauguració d’aquest recorregut, que vol fomentar l’activitat física entre els urgellencs i urgellenques de totes les edats, ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i de la directora de la Fundació Agrupació, Imma Playà, acompanyats pel director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras, el representat territorial de l’Esport a Lleida, Josep Ramon Solsona, la regidora de Salut i Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, i del gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, que han descobert el primer plafó de l’itinerari saludable que es troba ubicat justament davant del canal d’aigües tranquil·les del parc i que dóna sortida al recorregut.

Després del descobriment del primer plafó de la ruta saludable, les autoritats, juntament amb una vintena de persones del col·lectiu de la gent gran de la Seu han realitzat la caminada inaugural d’ itinerari.

En aquest primer plafó d’inici de la ruta saludable hi ha la descripció del recorregut en qüestió que comença al Parc del Segre, segueix per la part dreta del canal d’aigües tranquil·les, passa per bona part del cinyell verd en direcció el Parc de Bombers, per seguir pel Camí Ral de Cerdanya fins arribar a l’Ajuntament i seguir pel Camí de Sota Palau per entrar de nou al parc del Segre, i acabar en el mateix punt on s’inicia aquest recorregut.

En aquest plafó, els ciutadans també hi podran llegir un seguit de consells per a la realització de l’itinerari. A més a més, cada 500 metres del recorregut es troben sis plaques petites arran de terra que indiquen els metres que s’han recorregut des de l’inici de la ruta.

Senyalització ruta saludable

En la inauguració de la senyalització d’aquesta ruta saludable, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha volgut agrair tant a la Generalitat de Catalunya com a la Fundació Agrupació que hagin pensat amb la Seu per senyalitzar aquest itinerari saludable. “Això ajuda a donar més qualitat de vida als urgellencs”. Batalla també ha volgut destacar que “la Seu és una ciutat que fa molt esport”. La capita de l’Alt Urgell compta amb un total de 31 clubs esportius i que, a més a més, hi ha unes 1.000 persones que fan algun tipus d’activitat física a través de les escoles esportives municipals.

Per la seva part, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha explicatque “tenim com a objectiu fer arribar al màxim de municipis una ruta saludable, ja que és molt important pel nostre país que la gent pugui fer esport”. Tibau ha afegit que amb la inauguració d’aquesta ruta saludable a la Seu d’Urgell, “el Govern de la Generalitat fa un pas més per acostar l’esport a persones de totes les edats”.

D’altra banda, la directora de la Fundació Agrupació, Imma Playà, ha remarcat la importància que té la col·laboració entre administracions públiques i entitats privades per tirar endavant projectes conjuntament com és la senyalització d’aquest itinerari saludable a la Seu d’Urgell. “Si sumem esforços podem arribar a més gent perquè puguin tenir hàbits saludables i gaudeixin d’un envelliment actiu i saludable”.

Prèviament a la inauguració de la senyalització d’aquest itinerari saludable, la mateixa Imma Playà ha fet una xerrada sobre hàbits saludables i exercici físic davant una vintena de persones grans. Just abans d’iniciar la caminada inaugural, els assistents a la xerrada han pogut gaudir d’un esmorzar saludable a la cafeteria el Parc Olímpic del Segre.

Aquesta ruta saludable és fruit d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de la Seu, la Secretaria General de l’Esport, dins del Programa d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya, i la Fundació Agrupació, per a la promoció de l’activitat física a través de la senyalització de rutes saludables, el qual les autoritats han signat aquest matí justa abans d’inaugurar la senyalització d’aquest itinerari.