La Seu inaugura l’escultura commemorativa ‘Ciutat del Bàsquet Català 2014’

basquet-seu2Aquest vespre ha quedat inaugurada l’escultura commemorativa ‘La Seu d’Urgell, Ciutat del Bàsquet Català 2014’ que es troba ubicada a la plaça Lluís Companys de la capital alturgellenca, just al darrera del Palau Municipal d’Esports. L’escultura, obra de l’artista local Climent Olm, té vuit metres d’alçada i està realitzada amb tubs de metall, i representa dos jugadors de bàsquet en acció de joc, lluitant per una pilota, element que culmina l’obra. 

L’acte inaugural del monòlit, s’ha celebrat just en acabar el partit de Lliga Femenina entre el Cadí la Seu i Embutidos Pajariel Bembibre (guanyat pel conjunt urgellenc per 76-49), i l’ha presidit l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, el president de la Fundació Bàsquet Català i de la FCBQ, Joan Fa, el president de la Comissió Organitzadora la Seu d’Urgell-Ciutat del Bàsquet Català 2014, Antoni Ferraz, i el president de Sedis Bàsquet, Pere Porta.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, després de tallar la cinta inaugural, ha manifestat que “aquesta escultura és un bon record de la commemoració de la Seu com a Ciutat del Bàsquet Català durant el 2014”. Batalla ha volgut remarcar “l’èxit organitzatiu i participatiu d’aquesta nominació”. Al respecte, cal recordar que durant aquest any 2014, la Seu d’Urgell ha celebrat 18 actes vinculats amb el bàsquet, fet que ha comportat la visita a la ciutat d’unes 10.000 persones vingudes d’arreu del país. 

La jornada de cloenda ‘La Seu d’Urgell, Ciutat del Bàsquet Català 2014’ finalitzarà aquesta nit amb l’acte de traspàs de la Ciutat del Bàsquet Català entre la Seu d’Urgell i Granollers, que es durà a terme en el marc d’un sopar popular a l’Hotel la Seu, i que protagonitzaran el president de la Fundació del Bàsquet Català, Joan Fa, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.