La Seu inaugura les reformes del rocòdrom

Demà divendres, 25 de gener, a les set de la tarda, tindrà lloc un acte de portes obertes el rocòdrom de la Seu d’Urgell després de ser reformat de manera integral. En aquest acte inaugural comptarà amb la presència del tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Lluís Biosca. A més, es passarà un audiovisual sobre escalada a càrrec d’Alfons Gaston.

El rocòdrom o búlder, situat dins del poliesportiu municipal i inaugurat l’any 2005, presenta una nova imatge i ofereix noves possibilitats als aficionats a l’escalada alhora de practicar aquesta modalitat esportiva.

Les reformes que s’han portat a terme per millorar i modernitzar aquesta instal·lació esportiva han consistit en una neteja integral de l’espai, molt especialment de la paret i les preses que presentaven un excés de magnesi, acumulat durant aquests set anys. També s’han realitzat tasques de manteniment de la instal·lació, en aspectes relatius a la fixació i seguretat de l’equipament.

A més a més, s’han col·locat 100 noves preses, més modernes i que ofereixen més alternatives als usuaris del rocòdrom. També s’han adquirit fixacions de les preses (‘aranyes’) per a substituir les malmeses. També s’han col·locat dos matalassos nous que complementaran les mesures de seguretat, així com un ‘campus’ (zona d’entrenament).

La reforma també ha consistit en pintar tot l’espai, incloent les parets de la sala i la zona d’escalada de fusta.

Nou funcionament de la instal·lació

Una altra novetat que presenta el rocòdrom és el seu ús per part dels esportistes. A partir de la propera setmana, el rocòdrom passarà a ser una instal·lació tancada a la que s’accedirà mitjançant un sistema d’obertura de portes amb targes magnètiques personalitzades. Aquesta mesura respon a la voluntat de regular l’ús no massa adient que es feia de l’equipament en alguns casos i que malmetia la instal·lació.

Així, s’han instaurat uns abonaments anuals a preus molt assequibles per tal que els molts aficionats a l’escalada que hi ha al territori puguin gaudir d’una instal•lació en les millors condicions.

 

Els abonaments es poden adquirir al Servei d’Esports a un preu de 45€ anuals (majors de 16 anys) o 30€ anuals (fins a 16 anys). Tots els abonats rebran una tarja magnètica personalitzada que els permetrà l’accés a la instal·lació. Els ingressos d’aquests abonaments es destinaran a mantenir i a ampliar, en la mesura del possible, les prestacions del rocòdrom.

Conveni amb la UEU

Per tal de mantenir en bon estat la instal·lació i potenciar-ne el seu ús, l’Ajuntament subscriurà un conveni de col·laboració amb la Unió Excursionista Urgellenca (UEU). Aquesta entitat esportiva de la ciutat s’encarregarà del manteniment tècnic de la instal·lació i de la seva dinamització amb l’organització de cursos i possibles competicions. De fet, la major part de les tasques d’adequació que s’han fet aquests dies, han estat realitzades per personal voluntari de la secció d’escalada de la UEU. En virtut d’aquest conveni, els socis de la UEU gaudiran d’un descompte del 30% en els abonaments al rocòdrom.

Davant d’aquest conveni, el tinent d’alcalde d’Esports del Consistori urgellenc, Lluís Biosca, ha manifestat que “creiem molt positiva la col·laboració amb les entitats de la ciutat, com aquest cas la UEU, que garanteixen un bon funcionament de les instal·lacions, així com un millor manteniment, en virtut del conveni signat, que afavoreix els socis de l’entitat i els usuaris en general d’una instal·lació que cada cop té més usuaris”.

(Foto: Ajuntament de la Seu)

 

TOTES LES NOTÍCIES