La Seu inaugura les III Jornades de Reflexió Educativa

jornadesLa sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell acollirà aquest divendres, 18 d’octubre, a dos quarts de set de la tarda, l’acte inaugural de les Terceres Jornades de Reflexió Educativa que organitza el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya. La trobada debat enguany sobre ‘L’escola i el plurilingüisme’.

La inauguració de les jornades serà presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que estarà acompanyat l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives; la ministra d’Educació i Joventut del Govern d’Andorra, Roser Suñé; Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; Josefina Cambra, degana del Col·legi, i Joan Cavallé, director general de la Caixa d’Enginyers.

A un quart de vuit del vespre, tindrà lloc la conferència inaugural de les Jornades, que anirà a càrrec de l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro, que portarà per títol ‘Contra Babel: llengües i cohesió social’.

Les Jornades seguiran dissabte, 19 d’octubre, a la Universitat d’Andorra, a Sant Julià de Lòria.

Debat i intercanvi

Per tercer any consecutiu, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya organitza aquestes Jornades de Reflexió Educativa, que es volen convertir en un centre de debat i intercanvi per al professorat.

El títol tema d’aquesta edició és considera molt important d’abordar “atès que un dels objectius del sistema educatiu és l’assoliment d’una competència lingüística suficient tant en la llengua pròpia com en les afegides”. L’organització destaca que “és urgent reflexionar sobre aquesta qüestió i debatre de quina manera l’escola pot fer front a aquest repte tan imperiós com inajornable”.

En les Jornades hi participaran ponents tan destacats com Vicenç Villatoro, així com Joan Manuel del Pozo, exconseller d’Educació, i especialistes en plurilingüisme (Lynn Durrant i Paul Kidd-Hewit).

Cal destacar també que s’han organitzat quatre àmbits de debat en què els assistents podran intercanviar les seves impressions i experiències amb professorat especialitzat.

Les Jornades són patrocinades per la Caixa d’Enginyers i compten amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Educació del Govern d’Andorra, el Bisbat d’Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Cambridge University Press.

TOTES LES NOTÍCIES