La Catedral de Santa Maria d’Urgell de la Seu acollirà demà divendres, 10 d’octubre, a dos quarts de set de la tarda, l’acte inaugural de les IV Jornades de Reflexió Educativaque organitza el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, i que en aquesta edició tenen com a tema ‘Alumnes competents En què? Per què? Com? I després?

La inauguració de les jornades serà presidida per Mn. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra; juntament amb Roser Suñé, ministra d’Educació i Joventut del Govern d’Andorra; M. Teresa Pijoan, directora general d’ESO i Batxillerat; Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; Josefina Cambra, degana del Col·legi, i Joan Cavallé, director general de la Caixa d’Enginyers.

Tot seguit, a un quart de vuit del vespre, tindrà lloc la conferència inaugural de les Jornades que sota el títol Calidoscopi musical impartirà el director de l’Escolania de Montserrat,Llorenç Castelló.

Les Jornades seguiran dissabte, 11 d’octubre, a la Universitat d’Andorra, a Sant Julià de Lòria.

Debat i intercanvi

Per quart any consecutiu, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya organitza aquestes Jornades de Reflexió Educativa que es volen convertir en un centre de debat i intercanvi per al professorat.

Cal remarcar que l’assistència a les jornades per als docents de la Seu d’Urgell és gratuïta.

En aquesta edició es posa com a exemple una escola com l’Escolania de Montserrat, on els alumnes assoleixen plena competència en un àmbit com és el musical. Això pot ajudar a trobar resposta a la pregunta ‘què volem dir amb que els alumnes han d’adquirir a l’escola competència en diversos àmbits?’ Finalemnt, a través de totes les intervencions que es produiran al llarg de les jornades es procurarà trobar la resposta a l’interrogant més profund: per què cal fer-ho? I després?

Les Jornades són patrocinades per la Fundació Caixa d’Enginyers, i compten amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Educació del Govern d’Andorra, una fundació financera, el Bisbat d’Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada