gil-batalla-fierroEl Comú de Sant Julià, l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell han signat aquest dimarts un conveni per ‘establir vincles en matèria de joventut’. Així ho ha definit l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que ha indicat que permetrà elaborar projectes comuns i posar en ordre qüestions que ja es desenvolupaven espontàniament de forma conjunta. Alguns exemples que han citat en relació a aquesta col·laboració tant Batalla com la cònsol de Sant Julià, Montserrat Gil, han estat la participació de grups de música de la Seu a la Festa Major de Sant Julià, el treball que estan realitzant en fer una programació conjunta de formació en l’àmbit del lleure per als joves i la coordinació de les activitats culturals, formatives i de lleure adreçades a aquest col·lectiu per evitar que se solapin els actes i se’n pugui fer més difusió a una i altra banda de la frontera. Com ha apuntat Gil, es tracta d”unir esforços i activitats’ perquè així ‘creixeran en volum i tècnica’.

Amb l’objectiu d’optimitzar recursos i reforçar la relació entre Sant Julià, la Seu i la comarca de l’Alt Urgell, el Comú, l’Ajuntament i el Consell Comarcal han signat un conveni aquest dimarts per ‘ajudar en el procés d’emancipació dels joves’ amb aspectes com la formació, l’habitatge, la feina, el lleure i la cultura. Com ha manifestat l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ‘si ens ajuntem probablement podrem donar millor servei’.

De fet, el conveni ha de permetre fer polítiques de joventut de forma conjunta però també regular altres pràctiques que ja es duien a terme de forma espontània, com han exposat els responsables de les tres institucions.

Un exemple que ha posat la cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, és que a la Universitat d’Andorra hi ha molts estudiants de la Seu i es pot treballar en activitats i serveis ‘que realment donin una cobertura a tots plegats’.

Pel president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, aquesta signatura suposa fer ‘un pas més’ en la col·laboració que des de fa deu anys ja duen a terme el Consell i l’Ajuntament i ha considerat que ‘la suma d’esforços té un efecte multiplicador’.

Batalla ha exposat tres casos que poden exemplificar el motiu del conveni. El primer, la Festa Jove de Sant Julià on ja hi van participar grups de la Seu. El segon, en el qual ja s’hi està treballant, és la programació conjunta de formació en l’àmbit del lleure. De fet, segons ha indicat l’alcalde, es podria incloure l’UdA en aquest aspecte per potenciar la formació. Per últim, es plantegen coordinar les activitats públiques i fer una relació de l’agenda a les dues bandes de la frontera per evitar solapar-se i millorar-ne la difusió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada