Joventut-Brussel·les-3La regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, i el conseller de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Ricard Pérez participen aquests dies en un seguit de visites i reunions a les institucions europees per tal de conèixer de primera mà el desenvolupament de les polítiques de joventut que s’estan portant a terme a nivell de la Unió Europea, així com les seves línies de finançament. Meritxell Planes i Ricard Pérez formen part d’una delegació catalana de representants de joventut d’ens locals i comarcals de les cinc demarcacions catalanes encapçalada pel director general de Joventut, Toni Reig.

 Cal destacar que Planes i Pérez, representants de la Seu d’Urgell i de l’Alt Urgell, són els únics que acompanyen en aquesta estada de treball a Brussel·les a la coordinadora de Joventut de Lleida i Pirineu. “Creiem que és important aquesta iniciativa de l’Agència i la Secretaria de Joventut de tenir l’oportunitat de conèixer de més a prop les institucions europees i els programes europeus dels quals es poden beneficiar també els joves alturgellencs”, han afirmat la regidora i el conseller de Joventut. “A més a més, també aprofitem per intercanviar experiències amb d’altres regidors i consellers de joventut sobre les accions que realitzen en els seus territoris”, han remarcat Meritxell Planes i Ricard Pérez.

Concretament, la delegació catalana de Joventut ha participat en jornades de treball al Consell de la Unió Europea i a la delegació de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les, així com també a la Comissió Europea (CE) per abordar temes com la política d’educació i formació que la CE té prevista fins al 2020; el desplegament del programa Erasmus+, de mobilitat i voluntariat internacional; i en entre d’altres, les iniciatives per lluitar contra l’atur juvenil, a través del programa Garantia Juvenil d’inserció laboral i formació que a Catalunya es desplega a través dels Punts d’Informació Juvenil, les oficines Joves i el SOC.

La delegació de Joventut, de la qual formen part Meritxell Planes i Ricard Pérez, finalitza avui la seva estada a Brussel·les amb una visita al Parlament Europeu, on es trobaran amb el portaveu de la institució i amb tots els eurodiputats catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada