activitats-seu

Avui han començat les activitats infantils que es portaran a terme durant els mesos de juliol i agost a través del Casal Municipal d’Estiu, l’EsportEstiu, les Estades de Raqueta i l’Esport Aventura que organitza la Regidoria de Joventut i Infància i el Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i per on hi passaran un total de 618 nens i nenes.

En les activitats del Casal Municipal d’Estiu, els infants coneixeran les etapes de la Història, tant a nivell global com a nivell local, és a dir, la història de la Seu d’Urgell i el seu entorn més proper tot aprofitant els recursos existents, com per exemple, els dinosaures de Coll de Nargó. Al respecte, la directora del casal, Cristina Moreno, manifesta que s’ha triat aquesta temàtica perquè “considerem interessant que els nens i les nenes siguin conscients de la història del seu propi territori. Seguirem l’evolució natural d’aquesta historia fins a poder conformar el nostre futur idíl·lic”. 

Els salts a les diferents èpoques històriques es realitzaran gràcies a una màquina del temps que tant els monitors com els infants ja han trobat avui mateix a les instal·lacions de l’escola Pau Claris de la Seu d’Urgell, equipament on es porta a terme el casal municipal d’estiu.

Enguany el casal d’estiu compta amb 5 torns quinzenals, de 9 del matí a dos quarts de dues del migdia, amb un horari matinal d’acollida de 8 a 9 del matí, i amb servei de menjador fins a les tres de la tarda.

Cada quinzena i per grup d’edat (petits, mitjans i grans) treballaran una etapa diferent de la Història. Així, a la primera quinzena treballaran la Prehistòria, les pintures rupestres i les eines. A la segona, les cultures antigues, els egipcis, els grecs i els romans. A la tercera quinzena, les activitats versaran al voltant de l’època medieval, els reis i cavallers, els camperols i el clergat i els joglars. El quart i cinquè torns es reviurà la Revolució Industrial (segles XX i XXI) i el futur amb els invents, les Arts i el cinema. 

L’equip educatiu del casal està format per una directora en el lleure, 9 monitors  titulats i 4 monitors en pràctiques. També hi prenen part 7 premonitors i 2 voluntàries.

Cal remarcar que el centre d’interès es treballarà amb la col·laboració de Pep Lizandra, l’Arxiu Comarcal, l’Associació Cavallista de l’Alt Urgell i altres. 

Activitats esportives

Pel que fa a les propostes esportives per a l’estiu, un total de 246 nens hi prendran part en els diferents torns de l’EsportEstiu, les Estades de Raqueta i l’Esport Aventura. Un total de 9 monitors: 4 llicenciats en Educació Física; 2 estudiants en Ciències en Activitat Física i Esport i 2 monitors de lleure en pràctiques.

L’EsportEstiu es tracta d’una quinzena plena d’activitats esportives, on s’intenta aprofitar l’entorn i les instal·lacions de la ciutat per realitzar cada dia activitats diferents (jocs Acrosport, jocs d’equip, activitats aquàtiques, atletisme, kàrting, btt, triatló, etc.).

Les Estades de Raqueta són una quinzena per practicar tots aquells esports de raqueta (tennis, pàdel, bàdminton, tennis-taula) i alguns d’altres que on s’utilitza implement (golf, hoquei sala, beisbol, etc.).

Ambdues activitats finalitzen cada jornada amb amb una remullada a la piscina municipal.

L’esport aventura permet practicar activitats en el medi natural, fer ràfting o caiac, BTT, escalada, parc d’aventures, orientació i excursions. S’ofereixen 5 torns setmanals diferents: del 28 de juliol a l’1 d’agost; del 4 al 8 d’agost; de l’11 al 14 d’agost; del 18 al 22 d’agost; i del 25 al 29 d’agost.

Cal remarcar que aquest estiu davant la gran demanda per part de les famílies urgellenques, el Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha hagut d’ampliar alguns grups d’aquestes activitats esportives adreçades a nens i nenes de 6 a 15 anys.

Per la seva part, la regidora de Infància i Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha volgut agrair la confiança de pares i mares per deixar el seus fills poder participar de totes aquestes activitats, així com també agrair als monitors, premonitors i voluntaris que fan possible el casal i que porten preparant  des de ja fa uns mesos tota la programació. “Són joves compromesos i amb ganes de destinar el seu temps a fer feliços als més petits durant l’estiu”.

Planes també ha desitjat un bon casal i unes bones colònies tant als nens i nenes de la Seu com a la resta d’infants de la comarca. La regidora també destaca l’increment de l’oferta de lleure per aquest estiu respecte l’any passat, així com l’augment d’infants que prendran part en alguna de les diverses propostes. “D’aquesta manera, afegeix Meritxell Planes, donem resposta a les famílies alturgellenques i alhora donem l’oportunitat que els infants creixin en valors com la companyonia, la diversitat i l’aprenentatge en espais de lleure”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada