El grup municipal del PSC-Progrés a La Seu d’Urgell denuncia que l’IBI de La Seu d’Urgell es troba entre els més cars d’Espanya, augmentant el 100% en deu anys. D’aquesta manera, l’IBI per habitant del 2003 era de 160 € per habitant, arribant als 310 € per habitant al 2013.

Segons un estudi publicat, amb dades del Ministeri d’Hisenda, la ciutat més cara d’Espanya és la ciutat de Barcelona, amb un IBI de 319 € per habitant. Seguida de Lleó, Lleida o Madrid, amb 312 €, 311 € i 287 € per habitant, respectivament.

Des de Progrés es lamenta que l’augment d’impostos municipals ha vingut seguit d’una disminució i deteriorament dels serveis de l’Ajuntament. Com ara, el tancament de la Llar d’Infants i Minuts Menuts, el menjador escolar, l’Hospital, l’habitatge públic o el desmantellament de serveis de la Generalitat de Catalunya a La Seu, entre d’altres.

A més, la Seu d’Urgell es troba molt per sobre de grans capitals amb un gran nombre de serveis i habitants, com Madrid (287 €), Tarragona (280 €), Girona (274 €), Palència (153 €), Jaén (148 €), Gran Canaria (139 €), Tenerife (127 €), Conca (124 €) o Melilla (82 €).

També s’afirma que, si bé els ciutadans de la Seu pagaven un total de 1,9 milions d’euros a l’any en concepte d’IBI al 2003, actualment aquesta xifra ha passat a ser de 3,85 milions d’euros (augment del 100%).

El portaveu del grup de Progrés, Òscar Ordeig, diu que “que la Seu estigui entre les 4 ciutats que més IBI paguen d’Espanya ja indica que les coses no s’han fet bé. En deu anys, pràcticament s’ha doblat”.

Ordeig afegeix que “és important que els ciutadans coneguin quans impostos paguen i com es gasten. Pagar molt més i rebre molt menys només s’explica per una mala gestió”.

(Text: Progrés)

1 comentari

  1. La veritat només té un nom, i la veritat que viurà a la Seu d’Urgell és car, però clar com el seu alcalde Albert Batalla és un professional de la política, com ell mateix ha dit reiteradament, no cal més comentaris. Un equip de govern de CiU amb molt de “glamour”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada