ajuntament-seuL’Ajuntament de la Seu d’Urgell torna a congelar els impostos municipals per al 2016. Així ho va explicar el tinent d’alcalde d’Hisenda del Consistori urgellenc, Jesús Fierro, en el debat del ple celebrat ahir al vespre on es van aprovar les modificacions de les ordenances fiscals.

Fierro va destacar que aquesta mesura “és un compromís programàtic del govern municipal, tot i que ja s’està duent a terme des de l’any 2011, i s’afegeix a les ordenances del 2010 quan es van rebaixar en mig punt els impostos municipals”. El tinent d’alcalde d’Hisenda va voler recordar que “el fet de no incrementar els impostos, sense perjudicar el bon funcionament de les finances municipals, tot garantint el finançament dels serveis públics, és fruit de la bona feina feta durant l’anterior legislatura amb l’aplicació del Pla Econòmic i Financer”.

Aquest rigor en la gestió també ha fet possible el compliment d’un altre compromís del govern i que va ser la recuperació de les bonificacions a les famílies  nombroses, tan bon punt les finances municipal ho permetessin. “Aquest moment ha arribat i a més s’ha ampliat a les monoparentals”, ha remarcat Fierro. Ambdues tipologies de famílies obtindrien un 20% de bonificació en les quotes esmentades.

També es recupera les bonificacions per a les famílies que inscriguin un segon i/o un tercer membre en alguna de les escoles municipals. En aquest cas, aquestes famílies obtindran un descompte del 10% quan hi tinguin inscrits dos dels seus membres, mentre que quan hi hagi inscrits tres o més membres de la mateixa família el descompte serà del 20%. Aquests descomptes no s’aplicaran si ja es gaudeix dels regulats per família nombrosa o monoparental.

Cal remarcar que aquestes bonificacions tindran efecte a partir del gener 2016, i serà durant el darrer trimestre de 2015 quan les famílies interessades podran sol·licitar la seva tramitació al mateix Ajuntament urgellenc.

Pel que fa als requisits per poder ser beneficiaris d’aquestes bonificacions cal aportar el carnet de família nombrosa o monoparental i que la família sol·licitant estigui empadronada a la Seu d’Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada