Un any més la Seu d’Urgell torna a viatjar en el temps amb una nova edició del mercat medieval. Desenes de parades de tota mena, des d’artesania a alimentació, i animacions variades han omplert durant els darrers dies la capital de l’Alt Urgell.

El mercat dels canonges de la Seu d’Urgell és tot un clàssic de l’inici del juny. Els voltants de la catedral s’omplen de parades de tota mena, moltes de les quals repeteixen cada any. També alguns dels artistes que s’encarreguen d’animar els assistents amb els seus espectacles. Això sí, la temàtica va variant any rere any. Si bé hem tornat a gaudir de la companyia Gog i Magog, la bruixa s’ha passejat per tots els carrers sorprenent els més petits i també algun adult despistat. Això, mentre la música anava sonant per diversos punts amb la cercavila de la música Cirquestra.

Un dels atractius d’aquesta mostra són les parades d’artesania feta a mà en cuir i plata; llibres i llibretes de pell, objectes teixits, sabates tradicionals i molt menjar acabat de fer. De fet, durant tot el cap de setmana s’han anat celebrant diversos àpats populars que han omplert els punts de restauració especialment guarnits per a l’ocasió.

Finalment, els animals són un altre dels punts d’interès, sobretot per a la canalla. També ells participen en diverses exhibicions, com les de falconeria d’Acariciando el Aire, que va incorporant nous exemplars. Un altre clàssic són els ponis, tot i que enguany els equins també són els protagonistes d’un gran espectacle de cavalls en llibertat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada