La Seu d’Urgell rep la torxa dels Jocs Special Olympics

Demà dimecres 3 d’octubre, arribarà a les sis de la tarda, al Rafting Parc de la Seu d’Urgell la torxa dels Jocs Special Olympics, després d’haver arribat a Barcelona el passat dia 20 de setembre i d’un emocionant viatge per diferents ciutats d’arreu de Catalunya.

El foc olímpic arribarà en piragua pel canal d’aigües tranquil·les a càrrec de la palista urgellenca Núria Vilarrubla i un esportista dels Specials. Allà, el foc olímpic serà recollit per la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu, Anna Vives,  juntament per un esportista.

Recorregut de la torxa i relleus

A mans de diferents esportistes del Taller Claror i Sedis Airam, el foc olímpic seguirà el seu recorregut per les escales dels Voluntaris Olímpics fins arribar a la plaça Soldevila on tindrà el següent relleu. La torxa recorrerà el passeig Joan Brudieu i davant de les oficines de PEUSA tornarà a canviar de rellevistes.

La flama continuarà pel carrer Sant Ermengol i just davant la Cooperativa Cadí tindrà lloc un nou relleu que la passejarà per l’avinguda del Salòria fins arribar a l’avinguda de les Valls de Valira, davant de l’edifici del taller Claror, serà el punt on estaran esperants dos nous rellevistes que la baixaran pel carrer Comtat d’Urgell.

En arribar a la plaça de Joan Sansa, el foc olímpic tornarà a canviar de mans que la portaran pel passeig Pasqual Ingla fins arribar a l’avinguda Pau Claris on l’estaran esperant dos rellevistes més que seguiran per aquesta avinguda fins a la plaça Sant Josep de Calasanç. En aquesta plaça hi haurà un nou relleu que portaran la torxa pel carrer Jueus, carrer Major i a la plaça Patalín hi haurà esperant un nou relleu. Des d’aquí seguirà pel carrer Major continuarà pel carrer dels Canonges i a la plaça del Pati Palau fins davant de la catedral, punt on es realitzarà l’últim relleu fins arribar a la plaça dels Oms, davant de l’Ajuntament.

Encesa del peveter olímpic

L’entrada de la torxa olímpica a la plaça dels Oms, on serà rebuda per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i altres autoritats, i representants de Special Olympics i ACELL,  anirà acompanyada pel cant de l’himne d’Special Olympics Catalunya, interpretat per Txell Sust i Susana Ribalta. Serà el darrer rellevista qui encendrà el peveter olímpic.

Seguidament es projectarà el vídeo on diferents esportistes i personalitats parlen del lema d’aquest Jocs, ‘El Millor és qui ho intenta’.  

També es projectarà un vídeo-resum del recorregut de la torxa dels Jocs per les diferents poblacions catalanes.

L’acte continuarà amb els parlaments de les diferents autoritats i finalitzarà amb la interpretació musical de ‘The Best” per part de Txell Sust i Susana Ribalta, mentre la mascota dels Jocs, el NUC, entrarà a la plaça per saludar a tots els esportistes congregats.

El foc olímpic dormirà a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell esperant a marxar, l’endemà, cap a Andorra la Vella i protagonitzar la cerimònia d’inauguració dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella.

Els Jocs Special Olympics 2018 s’inauguraran aquest pròxim dijous 4 d’octubre al pavelló poliesportiu d’Andorra la Vella, a dos quarts de set de la tarda. Aquest acte inaugural es podrà seguir en directe per Esport3 a partir de les vuit del vespre. Al llarg de la transmissió també es podran veure els moments més emocionants de l’inici de la inauguració.

Oficina dels Jocs a la Seu d’Urgell  

A partir d’aquest mateixa tarda quedarà oberta l’Oficina dels Jocs a la Seu d’Urgell, que es troba instal·lada a la sala polivalent del centre cívic El Passeig, de cinc de la tarda a les vuit del vespre.

Aquesta oficina donarà servei també demà dimecres 3 d’octubre, de deu del matí a cinc de la tarda; dijous 4, de vuit del matí a cinc de la tarda; divendres 5, de nou del matí a vuit del vespre; dissabte 6, de nou del matí a vuit del vespre; i diumenge 7, de 9 del matí a dotze del migdia.

En aquesta oficina s’atendran els voluntaris dels Jocs, la premsa que cobreixi aquest esdeveniment i es facilitaran altres informacions relatives a les diferents competicions esportives.