festa-major-seuL’Equip de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va anunciar ahir que enguany es recuperava el dimarts de Festa Major. La decisió ve motivada, principalment, pel fet que el proppassat any 2013 es va formalitzar el darrer pagament dels 3,6 milions d’euros en concepte d’indemnització per l’expropiació de la finca del Gallinaire, heretada per la gestió del govern socialista. Aquest fet fa que el consistori urgellenc pugui destinar, de nou, part del pressupost a celebrar el dimarts de Festa Major. Així, la Festa Major d’enguany tindrà lloc entre el divendres 29 d’agost i fins dimarts, 2 de setembre.

Recordem que, des de fa dos anys, el govern municipal va creure oportú eliminar el dimarts de Festa Major de manera temporal; aquesta mesura suposava un estalvi econòmic aproximat de 30.000€. L’Equip de Govern va remarcar en tot moment que es tractava d’una mesura temporal d’estalvi, presa com a conseqüència de la forta situació de crisi econòmica que s’estava vivint, i que generava una reducció molt important dels ingressos de l’Ajuntament. Així mateix, es comprometia a recuperar aquest dia de festa en el moment que les finances municipals ho permetessin. L’actual situació financera de l’ens permet, gràcies entre d’altres aspectes a haver formalitzat el darrer pagament del cas Gallinaire, recuperar el dia que s’havia hagut de suprimir de forma transitòria.

Tot i aquesta decisió, l’Equip de Govern manté la línia d’austeritat prioritzant les polítiques socials i l’ajut a la promoció del municipi.

La Regidoria de Festes i Tradicions, conjuntament amb la Comissió de Festes i la Coordinadora de Casetes, estan tancant la programació per la Festa Major d’enguany, sumant-hi uns 20.000€ per poder incloure el darrer dia de la festa en el programa d’actes.

Cal recordar que els dies festius de la ciutat són Sant Sebastià i Sant Ot, i que un any més els comerços i les empreses decidiran l’obertura o no dels seus establiments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada