La Seu d’Urgell ja compta amb el servei de mediació hipotecària OFIDEUTE

Aquest matí ha tingut lloc a la sala d’actes del Consistori urgellenc la signatura del conveni de col•laboració per implantar el servei de mediació hipotecària, Ofideute que impulsa la Generalitat de Catalunya en els diferents municipis d’arreu del país. Aquest acord l’han signat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala.

En l’acte de signatura, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha agraït al conseller que el nostre municipi disposi d’aquest servei per tal que les famílies urgellenques que tinguin problemes per fer front al pagament de les quotes hipotecàries es puguin dirigir a aquesta borsa de mediació. Batalla ha recordat que l’ajuntament també té activats diferents suports en casos de desnonaments. Per la seva part, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha manifestat que “tenim el repte de ser capaços de generar marcs de reformes i estímuls per tal que els municipis de muntanya disposin també del suport institucional que es mereixen en aquest tipus de situacions”.

La signatura d’aquest del conveni Ofideute ha tingut lloc en el marc de la jornada que avui se celebra a la sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell de l’acte de commemoració dels 30 anys de la Llei d’Alta Muntanya i de la constitució dels consells comarcals de muntanya, el qual presideix el conseller Sant Vila.

Ofideute

Amb la signatura del conveni d’avui, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, mitjançant la borsa de mediació, posa en funcionament el seu propi servei de mediació hipotecària. Les famílies amb problemes per fer front al pagament de la hipoteca es podran dirigir a aquesta borsa de mediació que s’ocuparà de l’atenció directa a les famílies del municipi i d’elaborar les propostes de mediació. La borsa enviarà a Ofideute de Barcelona aquesta proposta que serà qui la farà arribar a l’entitat bancària que pertoqui, per valorar-la i respondre.

La Generalitat de Catalunya compta des de gener de 2010 amb el servei d’Ofideute, creat per intercedir entre les famílies amb deutes hipotecaris i les entitats financeres titulars dels préstecs. Des de la seva posada en marxa, Ofideute ha evitat 500 desnonaments a tot Catalunya i té més d’un miler d’expedients d’intermediació en tràmits per arribar a una solució amb les entitats financeres.

Amb la Seu d’Urgell, ja són 131 els municipis catalans que disposen d’aquest servei de mediació de manera coordinada amb Ofideute. Amb la signatura d’aquests convenis s’enforteix la col•laboració entre els administracions i s’apropa el servei de mediació hipotecària als afectats.

TOTES LES NOTÍCIES